Cimera a Nova York

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2014
CIMERA DEL MEDI
AMBIENT A NOVA YORK

L’Assemblea General de les Nacions Unides, és una trobada anual on es reuneixen tots els estats membres i discuteixen sobre qüestions internacionals,econòmiques i de drets humans.
Durant tot aquest mes de Setembre líders de 125 països es reuneixen a Nova York, en la 69a Assemblea per buscar noves metes i solucions per als pròxims anys.
En els dies 20i 21 de Setembre, per tot el món es van celebrar manifestacions contra el canvi climàtic. Nova York va batre el rècord en nombre de manifestants amb una marxa d’aquest àmbit. Però no va ser l’únicaciutat que va expressar la seva opinió, molts habitants de més de 160 països van sortir el carrer per defensar el planeta.

Alguns dels temes que més s’han tocat han estat el canvi climàtic, eltractament urgent de malalties com l’ébola, solucions de pau per als països Islàmics, com Síria i la franja de Gaza, la recerca de solucionis per problemes territorials com Ucraïna i Rússia...Centrant-nos en el medi ambient, Ban Ki-Moon, el secretari general de l’organització, volia una assemblea més potent que les anteriors, amb més compromisos, idees i futurs resultats, però com era d’esperar no esva arribar a la “diferència” que assegurava Ban Ki-Moon respecte altres cimeres sobre el medi ambient.
Tot i així es van posar unes bases per a la futura cimera de París que ha de substituir elprotocol sobre el canvi climàtic de Kyoto del 1997, ja que aquí sí que s’esperen més resultats.
El Missatger de la Pau de l’ONU, Leonardo DiCaprio va parlar sobre el canvi climàtic començant un discursaprofitant la seva professió: “Com actor, fingeixo per guanyar-me la vida. Represento personatges ficticis solucionant problemes ficticis. Crec que la humanitat ha mirat el canvi climàtic de la mateixamanera”. Durant el discurs va advertir que les persones que estaven en aquella sala (els representants dels diferents països) sí que poden fer alguna cosa per solucionar el problema, i ara és el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Un emigrant italià a nova york
  • Un Emigrant Italià a Nova York
  • Un Emigrant Italià a Nova York
  • Un emigrant italià a nova york
  • Un emigrant italià a nova york
  • Un Emigrant Italià a Nova York
  • Un emigrant italià a nova york
  • Exercici: Un Emigrant Italià a Nova York

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS