Cims Borrascosos

Páginas: 2 (450 palabras) Publicado: 17 de enero de 2013
Emily Jane Brontë (Thornton,Yorkshire,1818-Haworth, Yorkshire1848) va ser una poetessa i novel·lista britànica, germana de Charlotte Brontë i d'Anne Brontë. Cims borrascosos(Wuthering Heights), laseva única novel·la, està considerada com un clàssic de la literatura anglesa.
Cinquena filla d'una família de set infants, Emily Brontë passà gairebé tota la seva curta vida a un presbiteri deHaworth, on el seu pare, hi era pastor. En aquest ambient es va desenvolupar el seu talent literari. Emily, talentosa i somniadora, mai no va reeixir en les seves relacions amb el món exterior. L'any 1842,va viatjar a Brussel·les amb la seva germana Charlotte, on va estudiar francès i alemany i va esdevenir una excel·lent pianista. Però, acabats els estudis, va retornar a Haworth, on va esdevenir lamestressa de casa del presbiteri i on va dividir la resta de la seva vida entre les feines domèstiques, les passejades pel camp i l'escriptura.
Va escriure molta poesia utilitzant els personatgesd'un païs imaginari de la seva infantesa..
Emily i les seues germanes van decidir editar l'any 1846 un volum amb llurs poemes, assumint elles el cost de l'edició. A causa dels prejudicis de l'època vanutilitzar pseudònims masculins, i així Emily esdevingué "Ellis Bell".
També assumint-ne el cost i amb pseudònim, va publicar l'any següent la seua única novel·la Cims borrascosos que va obtenir uncert èxit, sense comparar a l'obtingut per la seva germana Charlotte amb Jane Eyre, publicat el mateix any. Destacable per la densitat de l'escriptura, el rigor de la construcció i per un romanticismemolt personal, influenciat pel romanticisme alemany. La innovadora construcció de la novel·la va deixar perplexos els crítics de l'època, i el verdader reconeixement del seu mèrit es va retardar. Elgeni d'Emily Brontë no s'evidenciarà amb claredat més que a les acaballes del Segle XIX.
Va morir de tuberculosi el 19 de desembre de 1848 i està soterrada a la fosa familiar de l'Església de St....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cumbres borrascosas
  • Cumbres Borrascosas
  • Cumbres Borrascosas
  • Cumbres borrascosas
  • Cumbres borrascosas
  • Cumbres Borrascosas
  • Cumbres Borrascosas
  • Cumbres borrascosas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS