Cinc Motius Per Creure Encara En Europa

Páginas: 2 (342 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2012
CINC MOTIUS PER CREURE ENCARA EN EUROPA

El diumenge 6 de novembre va sortir al diari Ara un article realment interessant. Parlava de cinc motius que tenim els catalans i també els espanyolsper creure encara en Europa. Com tothom sap, actualment l’economia d’Espanya i en general d’Europa, no està passant pel seu millor moment, la pregunta és:
Què hem de fer? Fer com els grecs iplantejar-nos deixar el sistema euro? Realment estàvem molt millor amb les pessetes? Ens aniria bé tornar-hi? No se sap. El que és segur que Europa és el continent més ric i amb més benestar detot el món.
Els periodistes del diari Ara han redactat un article parlant de cinc punts a favor d’Europa, cinc coses bones d’aquest sistema euro, que, segurament valorarem molt més si ens lestreuen. Aquests són els cinc motius:
Primer, l’economia, per molt que no ens ho sembli el sistema euro ha creat més de 2,7 milions de llocs de treball.
Segon, el benestar, la seguretat social ésuna cosa molt poc valorada però realment molt important. Tenim cobertura sanitària en més de 30 països amb una única targeta.
Tercer, l’educació. L’accés tan fàcil que tenim a Europa estàcreant moltíssimes sortides laborals per a joves estudiants. 200.000 joves
europeus estudien en un altre país d’Europa.
Quart, la solidaritat. Els països del nord han transferit al sud milers demilions. Només en els últims cinc anys, Espanya ha rebut de mitjana més de 5.000 milions anuals per subvencionar la indústria i cobrir les necessitats del país.
I per últim, l’ecologia. La UE téla legislació mediambiental més avançada i la intenció és estendre-la per tot el món.

La conclusió que en trec personalment és que, malgrat tot, Europa encara val la pena. Com a país hauremde prendre mesures i seguir endavant per poder mantenir-nos a la UE. A partir de aquí cadascú pot treure la seva conclusió i seguir com vulgui, o com pugui, la seva vida com a europeu.

TURA...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Un recorregut per Europa
  • Una Visita Per Europa
  • Una Visita Per Europa
  • Situación en europa es seria pero no estamos frente a una crisis mundial
  • solo encara
  • cinco
  • Cinc
  • cinc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS