Cine En Nueva York

Páginas: 9 (2102 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2012
INTRODUCCIÓ
Finalitat del treball: L’objectiu és mostrar la relació entre la societat, la política i l’economia de Nova York durant el segle XX amb les pel·lícules produïdes en aquesta mateixa ciutat durant aquest mateix segle. Es a dir, mostrar quins són els aspectes més importants que apareixen als films en relació amb la situació que es vivia en aquell moment. Per exemple, fer-se les següentspreguntes: Quines característiques de la dècada dels 50 a Nova York podem trobar en una pel·lícula d’aquesta mateixa dècada? Com podem veure reflexats el problemes de la decada dels 80 a una pel·lícula de la época?

Metodologia i organització: per poder fer aquest treball, el primer que fare serà buscar informació del segle XX a la ciutat de Nova York. Per facilitar la comprensió he dividit elsegle en dècades; això també hem permetrà fer un anàlisi més concret.
Primer de tot buscare suficient informació sobre la societat, la cultura, la política i l’economia del segle passat, després buscare pel·lícules representatives per a cada dècada. D’aquests films fare un anàlisi, seguint un guió que hem permeti destacar aquells aspectes més relevants .
Quan tingui l’anàlisi fet, podre treureconclusions en base a la informació de Nova York que ja tenia. Fare una conclusió per cada dècada/pel·lícula.
Així doncs, el nostre treball s’estructura de la següent manera:
1. Per una banda tenim les característiques generals més importants de cada dècada del segle XX.
2. Per una altra banda, l’anàlisi de les pel·lícules, per a cada dècada.
3. I per últim, una conclusió sobre larelació que hi ha entre el punt 1 i el punt 2.







INFORMACIÓ DEL SEGLE XX A NY

Nova York al segle XX:

Durant la primera meitat del segle XX, Nova York es va convertir en un centre mundial de comerç, indústria i comunicacions, i hi va haver una explosió econòmica que va impulsar la construcció de gratacels. Així, va esdevenir la ciutat més poblada del món al 1948, sobrepassantLondres, que ho havia estat durant un segle.
A partir de 1920 la comunitat afroamericana provinent del sud escull la ciutat com a destí del que es coneix com a “gran migració”. Això dona lloc al “renaixement de Harlem”, un ressorgiment del moviment artístic liderat pels afroamericans residents de Harlem, un barri de Nova York. En aquest moviment hi destaca la pintura, l’art i la música, sobretot elJazz. A mes, tot això va acompanyat d’un creixement en la base industrial.
Després de la segona guerra mundial, Nova York es converteix en la principal ciutat del món. Tot i així, les dècades 60 i 70 van estar marcades per enfrontaments racials i una alta criminalitat. Als anys 80, però, hi ha un ressorgiment de la industria financera, i als 90 aquestes tensions racials es calmen i lacriminalitat es redueix dràsticament.

- Dècada de 1920:
Estats Units no va sortir tan malparat de la guerra com els països Europeus, però va tenir conseqüències socials, culturals i polítiques. El moviment obrer i la revolució bolxevic de 1919 a Rússia van portar al país a modificar les lleis d’immigració, fins ara sense restricció. La por a l’amenaça estrangera va fer créixer el nacionalisme d’EstatsUnits i a una forta repressió contra el radicalisme.
Durant aquesta dècada hi va haver una llei que prohibia la venta i fabricació de begudes alcohòliques. També, a Nova York, hi va haver un cert racisme degut a la “gran migració”.
Als primers anys d’aquesta dècada, l’economia va tenir un gran desenvolupament; que va acabar portant al “crack del 29”, la caiguda de la borsa.
Crack del 29: el 24d’octubre de 1929, conegut com “dijous negre”, es va produir l’enfonsament del mercat de valors de Nova York, la qual cosa provocà un llarg període de crisi conegut com “la gran depressió”. Aquesta crisi es va estendre a tota l’economia d’Estats Units, a Europa i a altres zones del món. Es van arribar a 16.000.000 d’aturats.

-Dècada de 1930:
La crisi econòmica del moment va generar por entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nueva york
  • Nueva York
  • Nueva York
  • Nueva York
  • Nueva York
  • Nueva York
  • nueva york
  • Nueva York

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS