Cine Experimental

Páginas: 17 (4165 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2012
CINEMA EXPERIMENTAL

Alba Pijoan
Elena Navarro
ÍNDEX:
1. Introducció
2. Definició Cinema Experimental
3. Història
3.1 Com es va originar el cinema?
3.2 Impulsor del cinema experimental: Cinema Avanguardista
3.3 Gfdd
3.4 Thrdsjy
4. Comparació Cinema Experimental Estatunidens i Europeu
4.1 dtjhdtg
5. Entrevistes a especialistes en l’àmbit de Cinema Experimental
5.1 Nom iprofessio
5.2 Nom
5.3 Nom
6. Part pràctica del treball: Realització d’un curtmetratge experimental
6.1 Objectiu inicial i la seva evolució
6.2 Guió
6.3 Explicació
6.4 Conclusions





INTRODUCCIÓ:
Cinema experimental. Un terme ple d’abstracció que ha anat perdent el seu significat al llarg de la seva existència o, si més no, que ha servit per a esmentar moltes variants delseu primer significat. Ja d’entrada aquest tema ens ha provocat un especial interès i unes ganes x de aprofundir en tot el món que el rodeja o més aviat que el va rodejar en la seva respectiva època, quan era un dels pocs tipus de audiovisuals que existien en els anys x. I així, plenament conscients que es tracta d’un tema confús i un xic borrós ens hi endinsem per així poder perfilar tot allò quela societat ha difuminat i poder resoldre tots els grans dubtes sobre el terme de “cinema experimental”. Després de llegir i investigar sobre el cinema experimental ens hem adonat que el cinema experimental destaca tant a Espanya com als Estats Units, però amb nombroses diferències entre ambdós, degudes a les diferents cultures i a la distància que separa aquests dos països. I es per aquest motiuque volem dirigir la nostra investigació sobre el cinema experimental a totes les diferencies que existeixen entre el cinema experimental de casa nostra, i el dels Estats Units. Així doncs, en finalitzar el nostre treball pretenem saber i poder explicar amb tot detall quines són les similituds que hi ha entre aquestes dues cultures separades per un oceà sencer. A més, després de disfrutar denombroses pel·lícules experimentals, i haver-les analitzat juntament amb algunes pinzellades dels artistes que han fet la videocreació, ens hem proposat posar en pràctica tota la informació, totes les crítiques i tota la història que hem investigat creant amb cura i il·lusió el nostre propi curt experimental abocant-hi pensaments, maneres de pensar, d’actuar, de ser, sentiments, emocions, opinions,desitjos, experiències viscudes... tot allò que els directors i els films que hem cercat ens han ensenyat i ens han fet veure.



Abans de començar amb la recerca hem decidit recollir totes aquelles peces sobre cinema experimental que la societat ha anat deixant caure, i poc a poc anar reconstruint la idea inicial o si mes no la idea general que existeix sobre aquest. Per dur a terme aquestarecol·lecta de idees analitzarem amb atenció les diferents descripcions que els artistes ens han donat sobre aquests films experimentals i investigarem també tota la seva història des dels seus inicis fins l’actualitat. A partir d’aqui caldrà establir una barrera per separar el cinema experimental espanyol i el cinema experimental estatunidenc.

Les videocreacions experimentals es basen en unespeces audiovisuals que utilitzen un medi d’expressió artístic i estètic, trencant amb les barreres morals i estructurals. Aquestes  solen tenir una extensió més aviat curta, tot i que es pot tractar amb un temps indefinit. Acostumen a no tenir una trama narrativa, sinó que es centren més en transmetre emocions, experiències i sentiments d’una forma més impactant, a través de imatges i, generalment,acompanyades de so. També reben el nom de “videocreacions”, “videoart” o “visuals”. Es dirigeix a un públic específic que comparteix un interès per a productes marginals.
El cinema experimental està inclòs dins l'art, aquell mètode que l'ésser humà ha aprofitat des de la prehistòria per a mostrar simbòlicament un aspecte de la realitat o un sentiment amb ajuda de la matèria, la imatge i el so...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El cine experimental
  • Cine Experimental
  • Cine Experimental
  • Cine experimental
  • conceptos de cine experimental
  • El cine experimental en mexico
  • Cine experimental
  • Cine Experimental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS