Cine

Páginas: 2 (393 palabras) Publicado: 12 de enero de 2015
El cine és la tècnica i art de projectar fotogrames de forma ràpida i successiva per crear la impressió de moviment, mostrant algun vídeo (o de pel·lícula, o film, o film). La paraula «cinema»designa també les sales de cinema o sala de projeccions en els quals es projecten les pel·lícules.
La història del cinema va començar el 28 de desembre de 1895, quan els germans Lumière van projectarpúblicament la sortida d'obrers d'una fàbrica francesa a Lió, la demolició d'un mur, l'arribada d'un tren i un vaixell sortint del port.
L'èxit d'aquest invent va ser immediat, no solament a França, sinótambé a tot Europa i Amèrica del Nord, on Tomas Edison ja havia gravat nombroses escenes que un espectador alhora podia veure a través d'un kinetoscopi. En un any, els germans Lumière van crear més de500 pel·lícules, marcades per l'absència d'actors i els decorats naturals, la brevetat, l'absència de muntatge i la posició fixa de la càmera. Però, va ser George Méliès qui va inventar l'espectaclecinematogràfic, en contrast amb el to documental dels Lumière.
A partir de llavors, la cinematografia no va fer més que millorar i van sorgir grans directors com Murnau, Erich von Stroheim i CharlesChaplin. Als Estats Units es van fer pel·lícules d'aventures, com les de Douglas Fairbanks i drames romàntics com les de Valentino. No obstant això les de major bellesa van ser fruit de l'escola còmicaamericana nascuda a partir de la comèdia de Mack Sennett, basada en slapsticks i en l'estereotipació de figures socials com el policia o el gordo, l'avar i la mallerenga de bigotis burgès.
El 1935es va fer la primera pel·lícula en color, La fira de la vanitat, de Rouben Mamoulian, encara que artísticament va aconseguir la seva màxima plenitud amb Lo que el viento se llevo(1939).
El 2 de febrerde 2000 a París, Philippe Binant va realitzar la primera projecció de cinema numèric públic d'Europa, fundada sobre l'aplicació d'un MEMS (DLP CINEMA) desenvolupat per Texas Instruments.
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cine
  • Cine
  • cine
  • Cine
  • cine
  • Cine
  • cine
  • CINE

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS