Cinema

Páginas: 2 (325 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2013
El cinema
La paraula cinema es la abreviatura del mot cinematograf,que és l’invent que va permetre el desenvolupament d’aquest art. D’altra banda cine prové de la paraula grega “Kino”que significa moviment.
El cinema és l’art de realitzar films cinematogràfics, es a dir,de reproduir unes imatges en moviment a partir d’imatges fixes projectades a gran velocitat.Segons Ricciotto Canudo, un crític cinematografic, el cinema és l'art plàstica en moviment que compren totes les arts, i va introduïr el terme Setè Art el 1914 per a referir-s’hi.
Elcinema no va ser inventat en una nit sinó que és l’evolució de moltes tècniques,des de les ombres xineses fins al cinematògraf dels germans Lumière,passant pel fusell fotogràfic de Étienne-Jules Marey que permetia captar 12 imatges per segon, o el kinetoscopi de Thomas A. Edison.
El cinematògraf dels germans Auguste i Louis Lumière és considerat l’antecedent més clar delcinema actual , encara que Edison aquell mateix any va inventar el kinetòfon que a més de la imatge incluia ja el so.
Avui dia el cinema segueix evolucionant millorant les tècniques de 3Dentre altres.
Els EEUU són el país que més ha desenvolupat l’industria cinematográfica.
A Europa destaquen el cinema Anglès i Francès i en constant desenvolupament el cinema Espanyol. AAmérica Llatina destaquen Argentina, Mèxic i Colòmbia.
Les pel·lícules que més diners han recaudat del cinema español són “Lo Imposible”,”Las aventuras de Tadeo Jones” i “Tengo ganas deti” ,les dos primeres patrocinades per la cadena de televisió Telecinco y la tercera per Antena3.
El cinema català també es troba en una contínua millora ,recolzat per cadenes catalanescom TV3. Les pel·lícules més destacades són “El cant dels ocells”,”Pa Negre”,”Eva” i aquest any,sumant-se a aquestes guanyadores del Premi Gaudí, la pel·lícula muda “Blancanieves”
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • cinema
  • cinema
  • Cinema
  • Cinema
  • Cinema
  • el cinema
  • Cinema
  • cinema

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS