Cinetica química

Páginas: 4 (931 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
Cinètica química











Tècniques experimentals
1º Batxiller A

OBJECTIU
Demostrar que el grau de divisió, la temperatura a la que es produeix la reacció, la concentració i elscatalitzadors influeixen en la velocitat de la reacció.
INTRODUCCIÓ TEÒRICA
La cinètica química, també coneguda com a velocitat de reacció, és l'estudi de la velocitat de les reaccions químiques idels factors dels què depèn. La cinètica química inclou investigacions de com els diferents factors experimentals poden influir en la velocitat d'una reacció química, sobre el mecanisme de reacció i elsestats de transició; així com la construcció de models matemàtics que poden descriure les característiques d'una reacció química a priori de l'experiència.
La cinètica química és un estudi empíric iexperimental, però la química quàntica ha permès indagar en les mecàniques de la reacció, que origina la dinàmica química. I el 1864, Peter Waage i Guldberg Cato van formular la Llei d'acció demasses i van ser pioners en el desenvolupament de la cinètica química, que estableix que la velocitat d'una reacció química és proporcional a la quantitat de les substàncies que reaccionen.
Al principi dela reacció, quan la concentració de reactius és alta, la probabilitat de què les molècules dels reactius xoquin és més alta i per tant la velocitat també ho és; a mesura que la reacció progressa, laconcentració de reactius disminueix gradualment i arriba a zero quan tota la substància ha reaccionat.
Hi ha un gran interès per controlar la velocitat de les reaccions químiques ja que, per exemple,les reaccions responsables de la putrefacció dels aliments interessa que siguin el més lentes possible. En canvi, les reaccions implicades en processos productius han de ser ràpides per tald'aconseguir millor rendiment.

La teoria de les col·lisions explica de forma qualitativa com ocorren les reaccions químiques elementals en fase gasosa, relacionant la velocitat de la reacció amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cinetica quimica
  • cinética química
  • Cinetica quimica
  • cinetica quimica
  • CINETICA QUIMICA
  • Cinetica quimica
  • Cinetica quimica
  • Cinética Química

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS