Cinètica química

Páginas: 3 (621 palabras) Publicado: 5 de abril de 2013


Objectiu: Treballar amb els 4 factors dels quals depèn la velocitat amb que es produeix una reacció química.
Introducció teòrica: La cinètica química és una àrea de la fisicoquímica ques'encarrega de l'estudi de la rapidesa de reacció, és a dir, com canvia la rapidesa de reacció sota condicions variables i quins esdeveniments moleculars s'efectuen mitjançant la reacció general. La cinèticaquímica consta de quatre factors: -Temperatura: major temperatura, més ràpidament es produeix la reacció. -Concentració: major concentració, més ràpidament es produeix la reacció. -Grau de divisió:major grau de divisió, més ràpidament es produeix la reacció. -Catalitzadors: substància que augmenta o disminueix la velocitat de reacció sense canviar el seu estat. Poden ser positius (l’augmenten) onegatius (la disminueixen).
Teoria de les col·lisions: Perquè una reacció ocorri les partícules reaccionants han col·lisionar. Només una certa fracció de les col·lisions totals causen un canviquímic (col·lisions reeixides). Les col·lisions reeixides tenen energia suficient (energia d'activació) al moment de l'impacte per trencar els enllaços existents i formar nous enllaços, resultant en elsproductes de la reacció. El incrementar la concentració dels reactius i augmentar la temperatura fa més col·lisions i per tant a més col·lisions reeixides, incrementant la velocitat de la reacció.Material: Tub d’assaig; àcid clorhídric (HCl); fogó; alumini (Al); pinça; nitrat de plom ( Pb(NO3)2 ); iodur potàssic (KI); morter; àcid nítric (HNO3); coure; campana; peròxid d’hidrogen (H2O2); clorur demercuri (HgCl2); patata; placa petri; vas de precipitats.
Procediment
-Temperatura: Avocam HCl dins un tub d’assaig, i després trossos petits d’alumini i ho calentam amb el fogó.
-Concentració:Preparam una quantitat determinada d’una solució d’àcid nítric amb una concentració dins un erlenmeyer, i a un altre erlenmeyer la mateixa quantitat de la solució però amb una concentració diferent,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cinetica quimica
  • cinética química
  • Cinetica quimica
  • cinetica quimica
  • CINETICA QUIMICA
  • Cinetica quimica
  • Cinetica quimica
  • Cinética Química

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS