Cinética de la formación del complejo de Cr-EDTA

Páginas: 10 (2279 palabras) Publicado: 12 de abril de 2013
CINÈTICA DE LA FORMACIÓ DEL COMPLEX Cr(III)-EDTA
Resum
En aquesta pràctica s’ha comprovat experimentalment les prediccions de les equacions cinètiques que descriuen la reacció de complexació estudiada.
Per a poder aconseguir-ho, es considera la reacció com de primer ordre, tot i que això és una aproximació.
Per a dur-ho a terme s’han fet mesures de la variació de l’absorbància amb el tempsa mida que la concentració de producte augmenta. S’han reproduït tres experiències a temperatures diferents per a veure l’evolució d’aquesta reacció, veient que a major temperatura, avança més ràpid.
Amb les dades obtingudes i fent el tractament pertinent d’aquestes s’ha vist que efectivament es compleixen les relacions esmentades i que les aproximacions emprades en el transcurs de l’experimentsón vàlides.
Amb això s’ha pogut trobar el valor de les diferents constants de velocitat amb les diferents temperatures i el valor de l’energia d’activació amb l’equació d’Arrhenius.


With this experiment, it has been possible to confirm the theorical predictions of the kynethic equations wich describe the behaviour of the studied complexation reaction that follows.
To get it, the reaction isconsidered a first-order equation, although this is an approximation.
To make it possible, measurements of the absorbance variation have been made while the product concentration increased. The experiences have been made in a range of different temperatures to see how the reaction evolves, and seeing how the increase of temperature makes the process go faster.
With the data obtained and givingit a suitable treatment, it’s been seen that the above mention mathematical relations were achieved and the approximations used trough the experiment were valid.
With the results, the values of the different rate constants as a function of temperature have been calculate and also the value of the activation energy with de Arrhenius equation
Introducció
L’àcid etilendiamintretracètic, tambédenominat EDTA, es una substància utilitzada com a agent quelant que pot crear complexes amb metalls pesants per cuatre posicions, dos grups carboxil i dos grups aminno. Aquest tipus d’agent complexat s’anomena lligand hexadentat.
Aquest a la pràctica sol ser utilitzat parcialment ionitzat en forma de sals disòdiques, i per tant, forma menys de sis enllaços de coordinació amb els cationsmetàl·lics.
En aquest experiment, s’estudia la formació del complex de Cr3+ amb EDTA. El Cr3+, realment, es troba complexat amb sis molècules d’aigua.
El catió de Cr(III) té una estructura atòmica 3d3. Segons la teoria del camp cristal·lí, el Cr(III) es disposa de manera octaèdrica on els electrons de valència estan en el nivell t2g, deixant buit el eg. Aquesta distribució li dona un comportamentparamagnètic, però suficientment estable. El desdoblament del camp cristal·lí dependrà del lligand a la que està unit i la posició d’aquest en la sèrie espectroquímica.
Així doncs, el color del complex es deu al major o menor valor de ∆o.
Quan una solució de sal de crom (III), que es troba com [Cr(H2O)]3+i amb un color lleugerament verdós, es barreja amb una solució de Na2EDTA en excés, totalmentincolora, es pot observar l’aparició d’un color púrpura que augmenta la seva intensitat a mida que avança el temps.
L’aparició d’aquest color es degut a la formació del complex de Cr(III)-EDTA. L’EDTA és capaç de desplaçar les molècules d’aigua que envolten el catió de crom, i crear nous punts d’ancoratge a través dels grups carboxil.
La reacció global de la formació del complex de crom fortamentafectada per la temperatura es pot escriure com:
[Cr(H2O)6]3+ + H2Y2-  [Cr(HY)(H2O)] + 5H2O + H+
L’estudi de la cinètica de la reacció anterior es podrà dur a terme en unes condicions determinades controlant tots els factors que puguin afectar al resultats. Aquesta reacció es veu fortament influenciada per la temperatura i l’acidesa del medi. A més, tot i que en menor mesurà, s’haurà de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • formacion de complejos
  • Formacion de complejos
  • Formacion de complejos
  • Formacion De Complejos
  • Formacion de complejos
  • Cinetica De Reacciones Complejas
  • CINÉTICA DE OXIDACIÓN DEL ETANOL POR Cr(VI)
  • Volumetria Formacion De Complejos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS