Circ social

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 7 de octubre de 2013
QUE ÉS EL CIRC ?

2.ANTECEDENTS HISTÒRICS

El circ és un art que està en constant evolució i, probablement aquest és el motiu pel qual al llarg de la història se n’han realitzat diversesclassificacions segons el tipus d’espectacle, la finalitat, els elements utilitzats i el període històric en el qual han esdevingut.
A partir d’aquí podem definir el circ clàssic i el circ contemporani,sorgits pràcticament l’un a partir de l’altre, ja que si a temps ens referim, el primer apareix en el segle XVIII i, el segon, al XIX, de forma gairebé correlativa.
Aquests dos tipus de circ,sobretot el contemporani, són la base i l’empenta del circ que coneixem avui dia, el circ com a forma d’expressió artística. De totes maneres hi ha certa ambigüitat a l’hora de definir els diversos circsque existeixen, ja que partint de diferents punts de vista, la classificació pot arribar a ser més àmplia i podem arribar a distingir entre circ clàssic,contemporani, de cambra1 , de butxaca2 ,experimental3 i d’avantguarda4... Un exemple d’aquest batibull és el Cirque du Soleil, que a vegades ha sigut etiquetat de circ contemporani i d’altres, de circ d’avantguarda.

D’altra banda, l’origen delterme circ es remunta a l’època dels romans. De fet prové del llatí circus i tot i que, lògicament, ells no entenien el circ com el podem entendre nosaltres, van ser els primers que, d’alguna manera,van fer que aquesta paraula estigués plenament relacionada amb els ambients de festa i sobretot, destinada a entretenir el públic.

Però realment, quan de veritat podem començar a parlar del circtal com avui el coneixem, és a partir de l’Edat Mitjana, gràcies als joglars i als bufons. Aquests individus són clars exemples de la renovació del circ. Exactament però, tampoc podem parlar de circ,ja que l’Edat Mitjana és un període 4 segles anterior a l’inici del circ actual. Sí que podem parlar, però, de tècniques circenses que ells van començar a utilitzar per entretenir el públic de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nota sobre circo social
  • circo social
  • El circo, un análisis social
  • El Circo Social Del Sur
  • Circe
  • circo
  • Circe
  • El circe

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS