Circuit De Catalunya

Páginas: 7 (1711 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2012
De Circuit de Catalunya a Circuit de Barcelona?
La pista catalana espera seguir mantenint l’anualitat de la prova de Formula 1 gràcies a la injecció de diners de l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona
El 24 de febrer de 1989 es va col·locar la primera pedra de la construcció deltraçat català conegut com a Circuit de Catalunya. Des de la seva inauguració en 1991 són molts els monoplaces de grans pilots il·lustres de Formula 1 que han recorregut les seves corbes. Fent vibrar als milions d'afeccionats, que bé des de les seves cases o en el propi Circuit, han gaudit d'aquest gran circ de la Formula 1. Els Senna, Prost, Schumacher, Alonso, Vettel i companyia han regalat grans capsde setmana de tensió i emoció en aquests pocs més de vint anys que fa que la Formula 1 va tornar a Catalunya. Fa uns mesos que corre el rumor que potser no es torni a escoltar el so a tronador d'aquests monoplaces, capaços d'aconseguir més de 300km/h, en el Circuit de Catalunya. O solament escoltar-los un any si i un altre no, alternant-ho amb el Gran Premi que es disputa a València.
Tot i quesabem que Espanya viu un moment de crisi profunda, que afecta als bancs, als treballadors, als propis circuits i a l'afeccionat que omple les graderies d'aquests circuits entre d’altres, en èpoques de bonança el Circuit va arribar a albergar gairebé 140.000 espectadors l'any 2007, enfront dels prop de 80.000 que va haver-hi en aquest últim any. Salvador Servià, director general del Circuit deCatalunya, assegura que “no només aquesta davallada es deu a la crisi, que en gran part sí, també es deu al baix rendiment de Fernando Alonso quan va tornar a l'escuderia Renault desprès de la seva mala experiència per McLaren, això fa que l'afeccionat del Circuit que és fan del pilot asturià s’ho pensi dues vegades abans de gastar-se certs diners per la seva entrada”.
Però no només aquest és elproblema amb que actualment viu el Circuit de Catalunya. Com explica Abel Florensa, regidor d'esports de l'Ajuntament de Montmeló, a l’any 2007 Josep Lluís Carod-Rovira va signar un contracte amb el principal magnat de la Formula 1 Bernie Ecclestone. Aquest contracte ampliava la participació del Circuit de Catalunya en el mundial fins a 2016. Florensa destaca una mala gestió de Carod-Rovira en lasignatura d'aquest contracte, assumint el cànon d'un 20% més any a any. Una acció que el regidor considera inviable en el moment que travessa el país. Josep Viaplana, cap de redacció de motor del diari Sport, explica que Carod-Rovira es va veure “obligat” a haver de signar aquest acord amb Ecclestone o perdre la Formula 1 a Catalunya. Ja que el magnat anglès ja havia arribat a un acord amb FranciscoCamps, en aquell moment president de la Generalitat de València, per disputar el Gran Premi a València fins a 2014. Viaplana diu que Camps no va posar cap objecció a totes les exigències que Ecclestone va reclamar al govern valencià, el qual va arribar a dir que el Gran Premi només se signaria si el Partit Popular guanyava les eleccions a la Comunitat Valenciana. El president de la Formula 1,assegura actualment als seus cercles més íntims que preferia negociar amb Francisco Camps i no amb l'actual president Alberto Fabra, ja que Camps acceptava sempre totes les seves peticions. Actualment el govern de la Generalitat de Catalunya es troba en negociacions amb Bernie Ecclestone per a la reformulació a la baixa d'aquest contracte que va signar Carod-Rovira al 2007.
“L'alternança del GranPremi actualment és un rumor, però sí és veritat que és una proposta que va sorgir fa diversos mesos des de la Generalitat de Catalunya, com una de les vies més adequades per reduir les despeses i intentar augmentar els beneficis del Circuit”, explica Salvador Servià. Al principi els organitzadors del Gran Premi de València no van veure amb bons ulls aquesta proposta del govern català. Però en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • catalunya
  • Catalunya
  • Catalunya
  • L'independéncia de Catalunya.
  • Aus De Catalunya
  • independencia de catalunya
  • origenes de catalunya
  • La Industria A Catalunya.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS