Ciutadà kane

Páginas: 4 (874 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2011
El ciutadà Kane

Ciutadà Kane és una pel·lícula d’Orson Welles que ha estat considerada com la millor pel·lícula de la història.
És una pel·lícula amb caire teatral, ja que els actors i actriusque actuen a la pel·lícula eren, anteriorment, actors i actrius d’una companyia anomenada Mercury Theatre.
La pel·lícula d’Orson Welles té una intenció clara de criticar el que se’n diu “el somniamericà”, una vida plena de riquesa i fama. Per a criticar aquest concepte el que fa és crear un personatge, Charles Foster Kane, que simbolitzi tota aquesta vida de somni, i a partir d’ell mostrar com lafama i els diners no fan la felicitat, i com el somni americà en realitat no és un somni, sinó un malson.
La pel·lícula comença amb una imatge de la mà de Charles Foster Kane subjectant una bola devidre i dient la paraula “Rosebud”, abans que la bola caigui i es doni per entès que acaba de morir.
Després d’aquesta escena, tota la pel·lícula es basa en la narració de la vida de Kane a partird’un periodista que vol saber quin significat té Rosebud i quina relació hi ha entre aquesta paraula i la vida de Charles Foster Kane.
Tota la pel·lícula està dominada de flashbacks, ja que el periodistava parlant amb coneguts de Kane i aquests li expliquen fragments de la seva vida.

La narració de la vida de Charles Foster Kane comença amb un Kane petit jugant a la neu amb un trineu mentre queels seus pares deixen la seva tutela en mans d’un banc.
Orson Welles en aquesta escena ens mostra una mare freda i un pare que dóna molt efecte a l’infant, però ens acaba ensenyant que la que l’estimade debò és la seva mare i que el que vol és que el seu fill sigui feliç amb molts diners, no amb el seu pare que el maltracta i l’escridassa.
Aquestes imatges són molt ràpides, ja que després se’nspresenta un Charles Foster Kane adolescent i madur, que decideix quedar-se només amb la premsa i els diaris i deixar de banda el banc i els diners, i finalment un Kean que coneix a una dona i s'hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciutadà Kane
  • kanas
  • Kano
  • Kaña
  • Kano
  • Al kan
  • el kan
  • Kane

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS