Ciutadaia

Páginas: 5 (1080 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2015



Índex:
1.Fitxa tècnica de la pel•lícula:
2.Resum
3.Com és la cultura Xina que apareix a la pel•lícula.
4.Característiques dels personatges, defineix el caràcter, actituds(per
5.En la pel•lícula es veuen fragments en blanc i negre i uns altres en color. Per què?
6.Quins valors culturals,que s’han perdut,són necessarisrecuperar pel tal de que es doni una bona convivència en una societat plural?
6.Quins valors culturals,que s’han perdut,són necessaris recuperar pel tal de que es doni una bona convivència en una societat plural?
1.Fitxa tècnica de la pel·lícula:

Títol
El camino a casa.
Títol original
Jibeuro.
Direcció
Lee Yung-Hyang.
País
China.
Any
2000.
Durada
89 minuts.
Gènere
Drama romàntic.
Direcció artísticaJuiping Cao
Guió
Shi Bao
Música
Bao San
Fotografía
Yong Hou
Montatge
Ru Zhai
Protagonistes
Zhang Ziyi
Honglei Sun
Hao Zheng
Yuelin Zhao
Bin Li
Guifa Chang
Wencheng Sung
Qi Liu

Vestuari
Huamiao Tong.
Músic
Bao San.
Premis

Oso de plata Festival de Berlín 2000.








2.ResumLuo,un home de negocis regressà al seu poble natal per assistir al enterrament del seu pare, el professor que va morir d’un atac cardíac. Després de la mort, la seva esposa continuà dies a la escola on feia feina el seu marit i decideix que es compleixi la tradició i sigui portat al poble, des de l’hospital en processó pel camí que ella sempre feia per anar a voler-lo.
Tot va començar amb la arribadad’un nou professor al poble, Zhao(la mare)estava molt emocionada per conèixer-lo, anà a voler-lo i després tornà a casa seva on la seva padrina(que era sega)nomes li feia preguntes sobre ell.
Zhao s’enamorà immediatament d’ell i fa coses per tal veure-ho i cridar la seva atenció, passava pel pou vell per veure-ho a la escola, preparava deliciosos menjars, cada dia duia un menjar per alimentar alstreballadors que treballaven en la casa del professor, també acudia a les seves classes per escoltar la seva veu(la que va escoltar durant més de 40 anys).En saber que acompanyà algun dels seus alumnes a casa, es posa al camí per així trobar-lo i mantenir una breu conversa i així fou.
Uns dels dia li tocà anà a dinar a can a Zhao, ella preparà el que mes li agradava, però en arribar el professor acasa seva li digué que se’n havia de anar degut a les seves idees polítiques. Luo abandonà el poble, però li va prometre que tornaria dia 27 de desembre i li regalà un passador de color vermell per els cabells. La dóna l’intentà arribarr però no ho aconseguí i se li caigué el bol on portava sempre el menjar i la forquilla que li havia regalat, la cercar per totes bandes però la va trobar a l'entradade casa seva.
Un dia na Zhao sentí la veu del professor i corregué cap a la escola, però allà no hi havia ningú, era producte de la seva imaginació. Prest l’alcalde es va donar compta del seu enamorament al vorer-la cuidar l’escola, en el moment en que enamorar-se lliurement estava mal vist.
Arribà el 27 de desembre, ella s’aixecà prest i anà a l’entrada a esperar l’arribada del professor, feiamolt de fred, es va posar malalta i va ser recollida per un veïnat de la zona, als caps d’uns dies es recuperà i en despertar tornà a sentir la veu del professor i es dirigí a l’escola, i si, aquest pic havia sentit la seva veu, però se’n va haver d’anar prest perquè va sortir de la ciutat sense autorització i nomes i anà perquè li va arribar la noticia de que na Zhao és va posar malalta.
Això esla historia de l’enamorament del professor i na Zhao, per això en l’enterrament del professor anaren pel famós camí que sempre feia na Zhao.
El cos fou enterrat vora el pou vell, i la dóna demà que en morí ella volia ser enterrada vora el seu marit.
Rebuda una subvenció, tots els veïns aportaran diners per construir la nova escola, donant Luo abans de tornar a la ciutat l'única classe de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS