Ciutadania

Páginas: 4 (923 palabras) Publicado: 21 de enero de 2013
IES Pablo R Picasso Ètica i ciutadania 4t ESO…….
Sem. Filosofia 2ª avaluació
Nom: Antony
Cognoms: Sierra
Data d’entrega:22-01-13

TREBALL: “Les dones i el pensament”1.-Escolleix una de les dones nomenades a classe o una altra d’important per a la història del pensament: Hipatìa d’Alexandria Biografia:
va ser una filòsofa i mestra neoplatònica grega, naturald'Egipte, que es va destacar en els camps de les matemàtiques i l'astronomia, membre i cap de l'Escola neoplatònica d'Alexandria al començament del segle V. Seguidora de Plotí, va conrear els estudislògics i les ciències exactes, portant una vida ascètica. Va educar a una selecta escola d'aristòcrates cristians i pagans que van ocupar alts càrrecs, entre els quals sobresurt el bisbe Sinesio deCirene-que va mantenir una important correspondència amb ella, Hesiquio d'Alexandria i Orestes, prefecte d'Egipte en el moment de la seva mort.
Filla i deixebla de l'astrònom Teó, Hipatia és la primeradona matemàtica de la qual es té coneixement raonablement segur i detallat. Va escriure sobre geometria, àlgebra i astronomia, va millorar el disseny dels primitius astrolabis-instruments perdeterminar les posicions dels estels sobre la volta celeste-i va inventar un densímetre.
Hipatia va morir a una edat avançada, 45 o 60 anys (depenent de quina sigui la seva data correcta de naixement),linxada per una torba de cristians. La motivació dels assassins i la seva vinculació o no amb l'autoritat eclesiàstica ha estat objecte de molts debats. L'assassinat es va produir en el marc del'hostilitat cristiana contra el declinant paganisme i les lluites polítiques entre les diferents faccions de l'Església, el patriarcat alexandrí i el poder imperial, representat a Egipte pel prefecte Orestes,exalumne de la filòsofa. Sòcrates Escolàstic, l'historiador més proper als fets, afirma que la mort d'Hipatia va ser causa de «no poc oprobi» per al patriarca Ciril i l'església d'Alexandria, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania Filo
  • Ciutadania Dimarts
  • ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • ciutadania

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS