CIUTADANIA

Páginas: 2 (270 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2015

UNITAT 1 QUÈ ENTENEM PER CIUTADANIA?
1.QUÈ ES LA CIUTADANIA?
El concepte de ciutadania engloba a totes les persones que formem la societat, als membres d’un estat, és a dir, alsciutadans. . Aquest concepte, ens permet ser reconeguts com a part de la societat, ens assegurem drets individuals com l’educació,la sanitat, l’empara de la llei... També, ser ciutadà, implica participar i col·laborar en l’interés comú, és a dir comprometre’s, conèixer els nostres drets i deures amb la societat queens acull i que formen part: A SER CIUTADÀ S’APRÉN.
2. L’ORIGEN DE LA CIUTADANIA
La ciutadania és una idea moderna, pròpia d’èpoques en les que l’Estat i la democràcia hi eren presents. Laintenció és la de fer possible una vida basada en ideals fonamentals i universals, com la llibertat, la igualtat i la fraternitat en la Revolució Francesa de 1789.. La ciutadania es basa en la pertinença a unacomunitat, en el respecte a una llei igual per a tots, i en la llibertat d’opinió, de creença...
3. ÉS LA CIUTADANIA UN DRET UNIVERSAL?
No, no sempre. Hi ha nacions que no accepten la idea d’unindividu independent, responsable i autònom, i que governen per unes normes tradicionals, religioses o polítiques que impedeixen manifestar pensaments, creences o conductes diferents, lespersones no són respectades. Malgrat això, els drets humans declarats al 1948, la ciutadania sempre ha aspirat assolir la universalitat: aconseguir que tothom puga serciutadà, és a dir, pertànyer a una societat on deu participar i cooperar, conèixer els seus drets, els seus deures, característiques de la societat i situació del món en el que vivim.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania Filo
  • Ciutadania Dimarts
  • ciutadania
  • Ciutadania
  • Ciutadania

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS