Ciutadans, parido político

Páginas: 3 (696 palabras) Publicado: 22 de agosto de 2013
1.- HISTÒRIA:
El partit es va presentar per primera vegada a unes eleccions en les eleccions catalanes de l'any 2006 sota la denominació Ciutadans - Partido de la Ciudadanía però els seus orígenssón anteriors i es troben en la plataforma «Ciutadans de Catalunya/Ciudadanos de Cataluña», una plataforma oposada al nacionalisme català i que va ser creada per un grup de professionals catalans el 7de juny de 2005. El 4 de març de 2006, en un acte públic a Barcelona, es va donar l’inici a un procés constituent per convertir-se en partit polític.
El congrés fundacional va escollir com apresident Albert Rivera i com a secretari general Antonio Robles, ambdós al capdavant d'un Consell General format per trenta-cinc membres procedents de les diverses agrupacions territorials i sectorials, capd'ells polític professional. Solament un dels fundadors de la plataforma original, Teresa Giménez Barbat, s'ha integrat a la direcció del nou partit, encara que tots els seus promotors han mostrat laseva intenció de participar-hi.

DADES:
Es un partit polític de tot l’estat espanyol que es defineix de centreesquerra originat a Catalunya que rebutja el nacionalisme identitari, enfocant lesseves crítiques només cap al nacionalisme català, des d'un fort nacionalisme espanyol. Defensa les llibertats individuals entre els ciutadans i l'apropament d'aquests a les institucions, però des d'unafont única espanyola. A Catalunya, únic territori on disposa de representació, s'oposen al nacionalisme català, que valoren en els seus manifestos fundacionals com a negatiu per a la convivència delsciutadans i la democràcia. La seva ferotge crítica al nacionalisme català, tanmateix, s'emmarca dins de la corrent excloent de l'espanyolisme.
Moltes vegades se l'ha titllat de partit lerrouxista, perla semblança del seu discurs espanyolista, i anticatalanista amb el discurs del Partit Republicà Radical.

ANY DE LA FUNDACIÓ:
En un procés constituent per convertir-se en un partit polític,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ¿Vivir para la política o de la política?
  • La politica y lo politico para arent
  • Paridos politicos
  • paridos politicos
  • Paridos Politicos
  • paridos politicos
  • Vivir para la politica o se vive de la politica
  • Politicas para control de almacen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS