Ciutadà kane

Páginas: 3 (714 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2011
CIUTADÀ KANE

La pel·lícula Ciutadà Kane (Citizen Kane) d’Orson Welles, és considerada per molts crítics una obra mestra i un punt de partida molt important en la història del cinema. Estrenada l’1de maig de 1941 va marcar una nova manera de fer cinema.

Orson Welles va ser un actor, guionista i director de cinema americà, considerat un dels grans directors de Hollywood, i també un dels mésexcèntrics. Va començar fent teatre, i el seu primer llargmatratge va ser Ciutadà Kane. Es va donar a conèixer a Nova York d’una manera molt espectacular i amb un gran potencial: una versió de LaGuerra dels Mons (H.G.Wells) feta per Orson Welles i el seu equip es va transmetre per la ràdio a Nova York el 30 d’abril de 1938. Això va crear l’angoixa dels radiooients provocant un estat d’ histèriatotal. En aquest moment queda reflectit el poder de les noves tecnologies, la gent pensava que tot el que deia la ràdio era cert. Aquest fet va coincidir amb l’època de Walter Benjamin, en plenaGuerra Civil Espanyola, on hi havia una gran tensió entre la democràcia i els feixismes. Mentre Walter Benjamin temia l’ús de la tecnologia, contràriament Orson Welles va agafar les noves tecnologies iles va usar de manera provocativa creant una performance, fen teatre a través de la ràdio. Va utilitzar professionalment les armes que coneixia per mostrar com és la societat de masses, pretenguentaixí, oferir una altra perspectiva de la realitat a partir d’una actitud rebel. Posteriorment va signar un contracte milionari amb una productora demanant una màxima llibertat de creació. Però finalmentno els hi va sortir a compte, no va tenir èxit, sinó que va haver-hi molt males crítiques i no va agradar.

La pel·lícula Ciutadà Kane és una obra molt teatral que tracta principalment el tema delsdiners i el somni americà, el fet de passar del no res a ser ric. Kane és un personatge de ficció que simbolitza el somni americà de forma literal, un somni que acaba esmicolant els ideals del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciutadà kane
  • Ciutadà Kane
  • kanas
  • Kano
  • Kaña
  • Kano
  • Al kan
  • el kan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS