Ciutat de Ciutats

Páginas: 4 (767 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2013
Ciutat de ciutats d’Oriol Nel·lo

Oriol Nel·lo (Barcelona, 1957) és geògraf especialitzat en estudis urbans i planejament, temes sobre els que ha publicat un bon nombre de llibres i articlescientífics. Format a la Universitat Autònoma de Barcelona (doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (Mestratge en Afers Internacionals), ha estat director de l'Institut d'Estudis Metropolitansde Barcelona (1988-1999), Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i Secretari per a la Planificació Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011). Actualment, és professor delDepartament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de l'Institut d'Estudis Catalans. Entre els seus treballs es poden destacar Ciutat de ciutats. Reflexions sobre el procésd’urbanització a Catalunya (2001).
Aquest llibre, fent-ne un resum molt general, el que ens proposa és la creació d’un model d’urbanització on la metròpoli de Barcelona i tot Catalunya s'articulin com unconjunt d'espais de convivència econòmicament eficients, ambientalment respectuosos, funcionalment viables i socialment solidaris. Això, es ve a representar en una ciutat integrada per ciutats.
Tambépodríem dir que el subtítol que l’acompanya "Reflexions sobre el procés d'urbanització a Catalunya" defineix de manera encertada el contingut del llibre. Així, tanmateix, l’objecte d’estudi en elqual es centra l’autor és la ciutat en general.
Després d’aquesta petita introducció, cal esmentar que aquest llibre està constituït per un recull d’articles del mateix autor.
En el primer dels cinccapítols en què s'estructura el llibre, es titula “Els confins de la ciutat sense confins” i l’autor ens parla, des d'una perspectiva europea, de la dificultat actual a l'hora de delimitar la ciutat, acausa de la gran urbanització del territori, i defineix la ciutat com un espai de convivència que s’ha d’anar construint a partir de normes i valors col·lectius, evitant així que, en el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciutats medievals
  • ciutats romanes
  • Ciutat vella
  • Ciutat Morta
  • Ciutat Llunyana
  • Geografia 4.3. Ciutats Difuses I Ciutats Compactes
  • La ciutat llunyana
  • La ciutat romana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS