Clara Campoamor

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
Clara Campoamor, la mujer olvidada

La societat que es descriu a la pel·lícula Clara Campoamor, la mujer olvidada, és una societat dominada per uns valors definits des d’una visió masculina, unasocietat on les lleis són fetes i interpretades pels homes i, per suposat, una societat on és aquest sexe aquell que té la última paraula. Així doncs, el paper que juga la dona en aquesta món regit pelsexe contrari és un paper menysvalorat, en el qual es desenvolupen les funcions relacionades amb les activitats de reproducció i la cura de la vida, tenint així una impossibilitat d’accedir a unaformació i, per tant, a un treball assalariat. Aquesta desigualtat de gènere ve principalment justificada per la suposada naturalesa de la dona, que la descriu com un ésser dotat de passió, emoció,sensibilitat o histèria i mancada d’esperit crític, reflexió i seny.

Clara Campoamor viu aleshores una situació política convulsa i plena de canvis. La Monarquia establerta ha perdut el suport del poble ila idea de República pren molt força entre les classes populars i provoca revoltes als carrers que es mobilitzen per a un sistema just i democràtic. Es produeixen alçaments que s’estenen per tot elpaís fins que, finalment, el rei suspèn deliberadament l’exercici del poder real. És aleshores quan s’inicia el procés Constituent per a la creació d’una nova Constitució republicana.

És en aquestasituació en la qual la protagonista, una emprenedora advocada i de les primeres dones en poder accedir a una formació universitària, lluita per fer-se lloc dins el panorama polític de la època per adefendre la seva ideologia i valors i, és en nom de les dones que, des del parlament, inicia una disputa aferrissada per a l’alliberament de la dona. Es troba contínuament amb traves que l’impedeixenassolir els seus objectius i no compta moltes vegades amb el suport, ni tan sols de la seva col·lega Victoria Kent, que en el moment decisiu opta per aplaçar el vot de les dones. Però és l’eloqüència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • clara campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara Campoamor
  • Clara campoamor
  • Clara Campoamor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS