classificació de fases

Páginas: 2 (355 palabras) Publicado: 2 de noviembre de 2013
La fase de la execució de la pena presó s’inicia a partir d’una sentencia penal condemnatòria i de l’ ingrés del penat en un centre penitenciari. El tribunal Sentenciador s’encarrega de determinarla data d’inici i la data de finalització de la condemna.
Durant els primers dies l’intern serà entrevistat i observat pels diferents professionals del centre penitenciari. Per facilitar el tractamenti la reinserció dels interns, és classificant inicialment en tres graus de tractament que estableixen en el règim de vida en el qual es troben.
La Junta de Tractament és l’òrgan encarregat dedestinar-los en un d’aquests graus, segons diferents criteris com poden ser la gravetat del delicte comés, la personalitat de l’intern, la situació laboral i/o familiar, les possibles addiccions, etc.CLASSIFICACIÓ PENITENCIARIA:
La classificació en primer grau es correspon amb la modalitat de vida de règim tancat. Són tots aquells interns que per la seva inadaptació al règim ordinari operillositat necessiten una especial vigilància i atenció.
La classificació de segon grau és determina amb el règim ordinari, on se li proposa a l’intern seguir un programa individualitzat de tractament (PIT), se li permetrà treballar sobre aquells factors que l’han portat a presó i podrà aconseguir beneficis penitenciaris com sortides programades i permisos.
La classificació en tercer grau i l’accés alrègim obert correspondrà a l’intern una alta adaptació al règim i de realització d’un bon tractament i comportament. Les modalitats de règimobert és poden determinar amb el règim obert ordinari del art. 83, el règim obert restringit del art.82 i el règim obert especial de l’art. 86.4( opció del control telemàtic).
A diferència del règimordinari i tancat, la vida en règim obert, implica la aproximació a l’intern al seu medi familiar i social amb l’establiment d’espais de control i supervisió per part dels serveis penitenciaris. El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Classificació d'helicopters
  • fases
  • Fases
  • Una fase del yo
  • fases
  • la fase
  • Fases
  • fases

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS