Claude Monet

Páginas: 4 (866 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2013
Claude Monet va néixer l’any 1840 en el carrer Lafite de París. Tota la seva família era comerciant, el seu pare es deia Claude Adolphe i la seva mare Louise Justine Aubrée, essent el segon filldel matrimoni.

Els problemes econòmics que travessava el pare del futur artista va provocar el trasllat a Le Havre, ja que allí podia participar en el pròsper negoci del seu cunyat.

Monet varebre les seves primeres lliçons artístiques a l'escola, amb el seu professor de plàstica, François-Charles Ochard, alumne del pintor neoclàssic Jacques-Louis David. En aquests moments estaria mésinteressat pels dibuixos graciosos i caricatures que per adquirir una formació artística. Als 15 anys ja tenia relativa fama com a caricaturista, realitzant un bon nombre de caricatures de ciutadans de LeHavre i per una caricatura cobrava 10 o 20 francs que és l’antiga moneda de França, aconseguint una petita fortuna de 2.000 francs.

Quan Monet tenia 17 anys va morir la seva mare, l'única personaamb talent artístic de la família. La pèrdua va suposar un dur cop per a ell. Va establir una estreta relació amb la seva tieta Marie-Jeanne Lecadre, interessada per la pintura.

Claude va decidirabandonar l'institut per a dedicar-se a la pintura. Va conèixer a Boudin, amb qui va començar a interessar-se pel paisatge i la pintura a l’aire lliure. El pare no l’agrada la decisió del seu fill,però gràcies a la tia Marie-Jeanne ho accepta, encara que no massa convençut. Es va anar a París i, per que la seva família no tingui que pagar tot això amb lo pobre que era, sol·licita en duesocasions una beca a l'ajuntament de Le Havre, però Monet fa servir els seus estalvis per a anar a la capital, a pesar de la negativa paterna.

A principis d'abril de 1859 arriba a París, on visita aConstant Troyon, qui l’aconsella que aprengui lliçons de dibuix i que vagi a copiar al Louvre. També li va recomanar acudir al taller de Thomas Couture, però ell va evitar l'ensenyament acadèmic i va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Claude Monet
  • claude monet
  • Claude Monet
  • Claude monet
  • Claude Monet
  • claude monet
  • Claude Monet
  • oscar claude monet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS