Claude Monet

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2013
Claude Monet



















Pol Jiménez – 4rt. A
27/04/2013

On va néixer?

Va néixer el 14 de novembre del 1840 a París. El seu pare es deia Claude Adolphe i la sevamare Louise Justine Aubrée, va ser segon fill del matrimoni.





La seva vida

La seva família era molt pobre i tenien moltes dificultats econòmiques. Monet va rebre les seves primeres lliçonsartístiques a l'escola, de la mà de François-Charles Ochard, alumne del pintor neoclàssic. En aquests moments estava més interessat pels dibuixos graciosos i per les caricatures que per adquirir unaformació artística. Als 15 anys ja tenia relativa fama com a caricaturista, realitzant un bon nombre de caricatures als ciutadans. Quan Monet tenia 17 anys va morir la seva mare, l'única persona ambcert talent artístic de la família. La pèrdua va suposar un dur cop per al jove qui establirà una estreta relació amb la seva tieta, Marie-Jeanne Lecadre, interessada per la pintura, pintoraaficionada. Aquest mateix any, Claude decideix abandonar l'institut per a dedicar-se a la pintura.
Al 1.861 va fer el servei militar a la legió africana, durant un període de set anys, va emmalaltir detifus i va tornar casa. En aquesta temporada va continuar treballant . La seva tia Marie-Jeanne va exonerar al jove del servei militar pagant 3.000 francs però li va posar com a condició continuarels seus estudis pictòrics a París. A la tardor de 1862 Monet tornava a París, acudint al taller d'Auguste Toulmouche per indicació de la família.
Envia les seves primeres obres al Saló oficial,realitzades a l'aire lliure, essent rebudes amb simpatia per la crítica.

Els problemes econòmics seran una constant durant bona part de la vida de Monet, el 1868 intenta suïcidar-se sense èxit peraquesta raó, però a l'estiu les coses semblen anar millor i es trasllada a la costa normanda, prenent part en una exposició a Le Havre.
 La pèrdua de l'esposa suposarà per a l'artista l'inici d'una etapa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Claude Monet
  • claude monet
  • Claude monet
  • Claude Monet
  • Claude Monet
  • claude monet
  • Claude Monet
  • oscar claude monet

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS