Claudio Giovanni Monteverdi

Páginas: 3 (583 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2014
CLAUDIO GIOVANNI ANTONIO MONTEVERDI

BIOGRAFIA I INNOVACIONS

Claudio Giovanni Antonio Monteverdi (Cremona, Llombardia, 15 de maig de 1567- 29 de novembre de 1643) va ser un compositor, cantor,gambista, i mestre de capella italià.
L'obra de Monteverdi assenyala el pas de la música del Renaixement a la música barroca. Al llarg de la seua vida va produir obres que poden ser classificades enalguna de les dues categories i va ser un dels principals innovadors que van portar al canvi d'estil. La seua primera obra (òpera) teatral realitzable fou L'Orfeo, i va tenir la sort de gaudir del'èxit mentre encara era viu.
Va nàixer a Cremona, Llombardia. Durant la seua infantesa va prendre lliçons de Marco Antonio Ingegnieri, que era mestre de capella de la catedral de Cremona.
El 1590,Monteverdi va començar a treballar a la cort de Màntua com a corista i violinista i, cap al 1602, havia esdevingut mestre de capella. Fins que va fer quaranta anys va treballar principalment en elsmadrigals, dels quals va fer vuit llibres.
El pas de la monodia, amb el seu èmfasi en clares línies melòdiques, text intel·ligible i una música plàcida d'acompanyament, a compondre òperes va ser una paslògic, especialment per a un compositor inclinat a la dramatitzat i que estimava, a més, els efectes sumptuosos. El 1607 Monteverdi va fer la seva primera òpera L'Orfeo. En aquella època era normal queels compositors creassin treballs d'encàrrec per a ocasions especials. Aquesta obra va ser concebuda per ser afegida als fastos dels carnestoltes de Màntua. Efectivament, va ser tot un èxit que s'adeiaperfectament a l'esperit dels temps. L'Orfeo es caracteritza per la potència dramàtica i per la viva instrumentació.
Una de les obres principals de Monteverdi és el Vespro della Beata Vergine(Vespres a la Beata Verge) (1610). És un dels seus treballs sacres més coneguts, i és, encara avui, un dels grans exemples de música religiosa. A l'alçada d'obres com ara El Messies de Händel o la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Claudio giovanni antonio monteverdi
  • Claudio Monteverdi
  • Claudio Monteverdi
  • Claudio Monteverdi & Cipriano De La Rore
  • Biografia Claudio Monteverdi
  • Resumen Orfeo-Claudio Monteverdi
  • Claudio Monteverdi
  • Claudio Monteverdi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS