Claudio Monteverdi

Páginas: 2 (423 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
Renaixement


La música renaixentista és la música europea escrita durant el Renaixement, des de l'any 1400 fins al 1600 aproximadament.
A l'edat mitjana, els intervals de tercera havien estatconsiderats com a dissonàncies. Una de les característiques més pronunciades de la música renaixentista va ser la dependència, progressivament més important, de d’interval de tercera com aconsonància. Durant el segle XIV la polifonia, utilitzada ja des del segle XII, va evolucionar cap a una forma bastant més elaborada i amb més veus o part independents.
A principis del segle XV la tendència vaser anar cap a la simplificació i la suavització de les veus. Això va ser possible a causa del gran augment del rang vocal en la música en comparació al que tenien a l'edat mitjana; un rang mésestret obligava a un encreuament més freqüent de les veus i a un major contrast entre elles.
Les característiques modals de la música del Renaixement van començar a ser una font de conflictes cap alfinal del període, conflictes provocats especialment per l'ús creixent dels moviments amb intervals de quinta. Això no representava un problema quan es realitzava dins el marc que posteriormentconformarà la tonalitat i aquesta qüestió seria un dels aspectes que impulsarien la consolidació de la tonalitat.


Claudio Monteverdi


(Itàlia, 15 de maig de 1567- 29 de novembre de 1643) va serun compositor, cantor, gambista, i mestre de capella italià.
L'obra de Monteverdi assenyala el pas de la música del Renaixement a la música barroca. Al llarg de la seva vida va produir obres que podenser classificades en alguna de les dues categories i va ser un dels principals innovadors que van portar al canvi d'estil. La seva primera obra (òpera) teatral realitzable fou L'Orfeo, i va tenir lasort de gaudir de l'èxit mentre encara era viu.  Fins que va fer quaranta anys va treballar principalment en els madrigals, dels quals va fer vuit llibres. El vuitè, publicat el 1638, comprèn els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Claudio Monteverdi
  • Claudio Giovanni Monteverdi
  • Claudio Monteverdi & Cipriano De La Rore
  • Biografia Claudio Monteverdi
  • Claudio giovanni antonio monteverdi
  • Resumen Orfeo-Claudio Monteverdi
  • Claudio Monteverdi
  • Claudio Monteverdi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS