Clima Mediterraneo(Catalan)

Páginas: 2 (417 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2012
L'ECOSISTEMA DEL BOSC MEDITERRANI

-Descripció i característiques del clima mediterrani:

El clima mediterrani es un clima de transició entre el clima temperat i el clima subtropical i tropical.El cual es defineix especialment per una decadència d'aigua durant la part càlida de l'any. El clima mediterrani és un clima amb pluges estacionals, però la seva distribució és inversa a la delclima tropical. No plou a l'estiu. D'altra banda, als mesos d'hivern pot arribar a glaçar.

Les precipitacions anuals són mitjanes entre les dels climes temperat i tropical i les del clima subtropical(varien entre els 250 i 800 mm generalment). Així doncs, el clima mediterrani és una barreja de clima temperat amb característiques tropicals, cosa que el fa enriquir-se d'elements de la flora deles dues latituds.

MEDITERRANI CONTINENTAL.

No totes les zones conegudes de clima mediterrani son iguals per exemple la Meseta espanyola dividida en la submesena nort I la submeseta sud de laPenínsula Ibèrica, bàsicament son de clima mediterrani Peró amb alguns elements de clima continental per les amplituds tèrmiques pronunciades tan diàriament com anualment amb estius calents(en la mesetasud) i amb un hivern dur i amb algunes precipitacions de neu.De fet sense la influencia del oceà i de las borrasques que te associades condiciona que la pluja precipiti en èpoques de l'any encara queno coincideixi sempre amb els mesos mes càlids.

Generalment, els màxims de pluges estan associades al solstici d'hivern, que es quan les borrasques de latituds fredes s'apropen cap al equador alretirar-se els potents anticiclons subtropicals.

En canvi en llocs allunyats de l'influencia oceànica, com li passa a la part occidental de la conca mediterrània les borrasques arriaven moltdesgastades i les pluges hivernals son escasses. Per tant les pluges mes importants es donen lloc a la primavera i la tardo, amb les incursions de aire fred es troba amb un mar que encara esta càlid....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El clima mediterráneo
  • Clima mediterraneo
  • Clima mediterráneo
  • Clima mediterraneo
  • Clima Mediterraneo
  • Clima Templado Mediterraneo
  • Clima oceanico y Mediterráneo
  • PRESENTACI N CLIMA MEDITERRANEO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS