Clima mediterrani

Páginas: 3 (730 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2011
EL CLIMA MEDITERRANI MUNDIAL

El clima mediterrani és un clima templat amb hiverns suaus i estius
Secs i calurosos. Pero és un clima d´extrems, molt difícil de precidir perque poden haberperiódes llargs de sequies amb anys més humits o altres anys molt calurosos seguides d´anys decididamente frets.
Es caracteriza per un clima molt irregular.
Aquest clima, evidentment, és típic de païsosque banyen les seues costes en el mar mediterrani. Pero, també el clima es troba en regions com Chile, Australia, California i Sud-África.Les mases d´aire dominant són les del tipo tropicalmarítim, càlides i húmides.
Les plutges dominants en el clima provenen de la posició del Frente Polar, el pas del fenómen per aquestes zones es produeixen en primavera i la tardor són les époques deplutges.
En les zones costeres del clima, degut al calentament del mar, es poden producir violents episodis de gota freda. El hivern és una epoca relativamente amb poques precipitacions, pero elsmés caracteristics són els tres o cinc mesos d´estiu; al final de la estació han tormentes.


Vegetació adaptada a l´estiu, els roures i encines.

EL CLIMA MEDITERRANI D´EUROPA

El climamediterrani en Europa és tipic en les costes e isles que s´encontren en el mar com Espanya, Italia, Sur de Francia i Grecia.

No tenen temperaturas extremes degut a l´influència del mar i lesprecipitacions son abundants en primavera i la tardor quan les zones mediterranies es veuen afectades per branques.

Es poden veure dos tipus de climes mediterranis:

CLIMA MEDITERRANI CONTINENTALITZATEste clima es dona en arees influenciades pel clima mediterrani i estàn llunt del mar o bé existeix una barrera muntanyes.
Es similar al clima típic, pero les temperaturas són extremes, aixó és perlo junt que es troba el mar. Els estíos són els més secs i els hiverns amb
numeroses helades per les nits.
En zones com interior de Catalunya, norest d´Italia, interior de Grecia, Argentina… La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clima Mediterrani
  • Mediterrani
  • El Mar Mediterrani
  • Pueblos del mar mediterranio
  • Naturales (bosc mediterrani)
  • paisaje agrario mediterranio
  • Clima
  • El clima

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS