climogrames

Páginas: 6 (1494 palabras) Publicado: 24 de abril de 2014
CLIMOGRAMES





Temperatura mitjana: 159/12 = 13.25ºC
Amplitud tèrmica: 19-8 = 11ºC
Total precipitació anual: 1529mm
Mesos d’aridesa: no n’hi ha
En aquest climograma ens trobem amb un clima oceànic , de costa cantàbrica, amb les següents característiques:
Les seves precipitacions molt abundants, anualment uns 1529mm i regulars ja que no hi ha cap mes de sequera. Les màximesprecipitacions son a l’hivern de l’octubre fins a Gener això es causa de que hi ha moltes borrasques atlàntiques i les mínimes precipitacions son a l’estiu (juny, juliol, agost) perquè es veu afectat per l’anticicló de les Açores que puja a altituds més elevades. Durant l’estiu les precipitacions son menors però no tan escasses. No hi ha cap més sec, perquè no hi ha precipitacions menor de 30mm. Plou enforma de precipitació de pluja perquè les temperatures són moderades 13.25 ºC.
La temperatura mitjana es de 13.25ºC, per tant es una temperatura fresca. L’amplitud tèrmica es de 11ºC per tant baixa, per la influencia moderada de la mar. Fa un estiu fresc perquè no hi ha cap mes que sigui superior a 22ºC. No trobem hivern tèrmic, sinó moderat. Hi ha un clima humit.





Temperatura Mitjana:10.416ºC
Amplitud tèrmica: 19 – 3= 16ºC
Total precipitacions anuals: 563mm
Mesos d’aridesa: Juliol i Agost.
En aquest climograma podem dir que ens trobem en una zona de clima mediterrani continentalitat, Meseta Septentrional, per les següents característiques:
Ens trobem amb una zona on les precipitacions son moderades (536mm). Es bastant regular ja que domes disposa de dos mesos secs (Julioli Agost). A l’estiu (juliol i agost) les precipitacions són més baixes a causa de l’Anticicló de les Açores que es col·loca al centra de la Península Ibérica i els altres mesos de l’any les precipitacions son més elevades a causa de les borrasques atlàntiques. La forma de precipitacions es de pluja.
La temperatura mitjana es de 10.41ºC, per tant es una temperatura fresca. La amplitud tèrmica ésde 16ºC per tant ens esteim referint a un clima de costa. És d’amplitud tèrmica moderada perques esta entre 18ºC i 16ºC. Els estius son freds ja que no hi ha cap mes que superi els 22ºC i els hiverns son freds ja que les temperatures als mesos d’hiverns son menors a 6ºC. Hi ha dos mesos d’aridesa, que son el Juliol i Agost.
Anticicló tèrmic (plou mes a sa primavera que a sa tardor) comença adesaparèixer quan augmenten les temperatures, dona pas a les borrasques.




Temperatura mitjana: 16.83ºC
Amplitud tèrmica: 25-10= 15ºC
Total precipitacions anuals: 426mm
Mesos d’aridesa: Març, Maig, Juny, Juliol, Agost.
Ens trobem amb un clima mediterrani marítim per les següents característiques:
Les precipitacions totals anul·la son de 426mm, per tant es escàs. A més el trobem en unadistribució irregular ja que hi ha més de dos mesos secs, que son Març, Juny, Juliol i Agost. Les precipitacions màximes es troben en els mesos de Setembre i Octubre, durant la tardor ja que arriben les borrasques atlàntiques, i després va minvant del Novembre fins al Maig que son moderades. En quant a les mínimes, es donen al Juny, Juliol i Agost degut a l’Anticicló de les Açores que es situa aaltituds més elevades. Forma de pluja.
La temperatura mitjana és de 16.83ºC, és a dir, és càlida. L’amplitud tèrmica és de 15ºC per tant esteim e una zona de costa i moderada. Els estius son calorosos ja que la temperatura mitjana augmenta els 22ºC i els hiverns son suaus ja que el mes més fred es de 10ºC. Hi ha 5 mesos d’aridesa Maig, Juny, Juliol i Agost






Temperatura mitjana: 13.75ºCAmplitud tèrmica: 24-5= 19ºC
Total precipitacions anuals: 449mm
Mesos d’aridesa: Juny, Juliol, Agost i Setembre
Aquest climograma presenta un clima mediterrani continentalitat, submeseta sud, per les següents característiques:
Trobem un total de precipitacions anual de 449mm, per tant son escasses, a més la seva distribució és irregular ja que disposem de 3 mesos secs. A l’hivern (de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • los climogramas
  • Climograma
  • Climograma
  • Climogramas
  • CLIMOGRAMA
  • Climograma
  • Climograma
  • Climogramas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS