clonació

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 21 de agosto de 2014
Clonació

La paraula clon ve del grec que vol dir nadó.La clonació és crear una copia idèntica , vull dir és la reproducció no sexual d’individus genèticament idèntics a un altre d’original . Siens referim a l'àmbit de la enginyeria genètica clonar és aïllar i multiplicar en un tub d'assaigs un tros d'ADN,un gen. L'objectiu d'aquest tipus de clonació és transferir l'ADN d'una cèl·luladeterminada,que és el donant, a un òvul al qual se li ha extret el nucli i amb la seva fusió creixerà una còpia exacta de l'individu donant,s'ha de tenir en compte altres factors que es poden donar en elprocés com són les mutacions genètiques que poden ocórrer durant la fase de còpia.
Els tipus de clonació segons el mètode
Bessonatge artificial: mantè una analogia amb el bessonatge natural. Elsindividus sòn molt semblants entre ells,però diferents als seus pares. Divisiò d'un embriò o separaciò dels blasòmers en embrions preimplantoris ( de 2 a 32 cèl.lules) . S' introdueix en una zonapel.lúcida de l' altre òvul o en una coberta artificial i s'implanta.
Paraclonaciò: transferència de nuclis procedents de blastòmers embrionaris o de cèl·lules fetals en cultiu a òvuls no fencundats ennucleatsi a vegades a zigots ennucleats. El progenitor dels clons ès l'embriò o el fetus.
Clonaciò autèntica: transferència de nuclis de cèl.lules d'individus ja nascuts a òvuls o zigots ennucleats.S'originan individus pràcticament idèntics entre ells (excepte possibles mutacions somàtiques) i molts semblants al donant (del que es diferencien en mutacions somàtiques i en el genoma mitocondrial, queprocedeixen de l'òvul receptor.
Un dels casos de clonació autèntica va ser la ovella Dolly a l’institut Roslin 1996 , fou resultat de la unió del nucli d’una cèl·lula de glàndula mamària d’una ovella(l’animal que es vol clonar) i d’un òvulal que prèviament se li ha extret el nucli. Òvul i nucli s’implanten a una mare portadora per a la gestació. Per clonar l’ovella Dolly van caldre 277 embrions,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Clonació
  • clonacio
  • La Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • Clonaci N
  • LA CLONACI N
  • CLONACI N
  • Clonació Biologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS