Clúster Informació

Páginas: 3 (561 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2015
Què és un clúster?
L'origen d'aquest concepte:
Un clúster és un grup d'empreses i institucions de suport concentrades en un territori que competeixen en un mateix negoci i que comparteixencaracterístiques comunes i complementàries
Actualment entenem que:
Un clúster és una eina per entendre un negoci, impulsar accions per millorar la competitivitat de les empreses i fer-les empreses mésrendibles.
Per a què serveix?
Els clústers són un instrument útil en qualsevol sector, que detecta de forma concreta quins són els reptes d’un grup d’empreses del mateix negoci.
Impulsa actuacions alineadesamb els reptes amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les empreses, mitjançant accions d’innovació en els seus models de negoci; internacionalització de mercats; formació directiva o altres quees puguin requerir.
Les iniciatives de clúster aporten intel·ligència de mercat (què fer en el meu negoci), socis de viatge per compartir sinergies (networking) i una plataforma de projectes queprobablement no podria impulsar una única empresa.

Intel·ligència de mercat (què fer?)
El clúster aporta coneixement als seus integrants sobre els reptes i tendències clau del mercat, per alinear-se iposar en valor les pròpies estratègies.
Facilita el coneixement i la interacció entre les empreses per aconseguir objectius individuals i comuns.
Aporta la figura d’un expert (cluster manager) dedicat aidentificar i donar resposta a les necessitats dels membres del clúster.
El cluster manager amb els membres del clúster, dissenyen i executen actuacions específiques adaptades als reptes de cadaclúster.
Qui em pot aportar valor? (networking)
Treballar en clau clúster permet conèixer gent de la cadena de valor del teu negoci, que possiblement no coneixeries si et basessis en la classificacióclàssica sectorial.
A través del networking, crea un espai de debat i reflexió que propicia la col·laboració.
El treball conjunt aporta visibilitat tant nacional, com internacional de la teva empresa,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cluster
  • Cluster
  • cluster
  • Cluster
  • Cluster
  • Cluster
  • CLUSTER
  • Cluster

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS