cmc big bang

Páginas: 4 (921 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2014
SOLUCIONS ACTIVITAT DE SÍNTESI I COMPLEMENTÀRIES (Pgs. 26 i 27)
I Big Bang
a. Es coneix com a Big Bang la gran explosió que, segons la teoria més acceptada avui dia, va originar l’Univers actual apartir d’un punt de matèria concentrada.
b. Les principals evidències són l’expansió de l’Univers actual, en el qual les galàxies s’allunyen les unes de les altres (com més lluny estan, mésràpidament s’allu­nyen), i la radiació de fons de microones, detectada l’any 1965.
II Galàxies
a. Una galàxia és una agrupació de milions d’estrelles uni­des per la força gravitatòria, separada d’altresagrupa­cions similars per un espai buit de milions d’anys llum.
b. L’Univers observable conté milers de milions de galàxies.
c. Via Làctia.
III Estrelles
a. Les estrelles obtenen la seva energia dereaccions de fusió nuclear, la més important de les quals consisteix en la fusió d’hidrogen que forma heli.
b. Quan el Sol esgoti el seu hidrogen, començarà a fusio­nar heli i es convertirà així en unaestrella gegant vermella. Quan l’heli s’esgoti, el Sol deixarà de brillar i anirà refredant-se, i es convertirà en una estrella nana blanca. Perquè això es produeixi falten uns 5.000 mi­lions d’anys.c. Les estrelles que tenen una massa nou vegades més gran que la del Sol, després de patir una supernova, es converteixen en estrelles de neutrons o bé, les més grans de totes, en forats negres.
IVSistema solar
a. Mercuri, Venus, la Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà i Neptú. Cal recordar que Plutó, juntament amb Ceres i Eris, es considera ara un planeta nan.
b. Segons la teoria nebular, lamés acceptada actualment, el sistema solar es va formar a partir d’un núvol de gas i
pols que es va contreure per acció de la gravetat mentre girava cada cop més ràpidament. La major part de la matèriava quedar condensada en el centre, on va for­ mar-se el Sol. La matèria que girava a l’exterior va anar xocant i van anar reunint-se en fragments cada vegada més grans que van acabar constituint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • big bang
  • Big Bang
  • el big bang
  • El Big Bang
  • El Big Bang
  • Big bang
  • ’El Big Bang’’
  • big bang

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS