CMC ELS RESIDUS QUE GENEREM

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2015
ELS RESIDUS QUE GENEREM
La gestió dels residus es un dels problemes més importants en l’actualitat. Des de molts anys enrere es creia que únicament llençant els residus en abocadors i esperant aque la natura n’afavorís la seva destrucció era una solució potencial, però el problema ha arribat quan la pròpia natura no pot assumir la destrucció de tal quantitat de residus. A més, molts delsresidus de l’actualitat són contaminants i, si no es fa cap tractament especial d’aquests, acaben contaminant els sòls, les aigües, els aqüífers, etc., creen focus infecciosos, promouen l’aparició deplagues de rosegadors i d’insectes, i produeixen males olors.
Segons l’informe Dobris de l’Agència Europea del Medi Ambient, les prioritats ambientals a Europa són: el canvi climàtic, l’esgotament dela capa d’ozó, l’acidificació el boirum (smog) i els productes químics, els residus, la biodiversitat, les aigües continentals i marines, etc.
*La producció de residus urbans per càpita oscil·laentre 150 i 600 kg per persona i any.

GESTIÓ DE RESIDUS SENSE RECUPERACIÓ: INCINERADORS I ABOCADORS
Una de les maneres de donar sortida a tots aquells residus que no poden ser reciclats és a partir deles plantes incineradores on són utilitzats per produir energia elèctrica servint com a combustible per escalfar un líquid i fer girar una turbina mitjançant vapor a pressió.
A Espanya, únicament el6% dels residus acaben en incineradores, molt diferent de Dinamarca, que incinera el 50% d’aquesta brossa.
En els abocadors hi trobem molts tipus de residus que en el seu conjunt i, per causa de ladescomposició, alliberen gasos tòxics a l’atmosfera, com el CO2 o el metà. Si es produeix un incendi en un d’aquests abocadors, s’emeten a l’ambient molts més compostos dels quals la majoria sónaltament perjudicials per la salut humana i pel medi ambient, evidentment.
Una de les formes d’intentar donar una sortida energètica als abocadors es l’aprofitament del biogàs que s’hi produeix en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els residus de la construcció
  • ELS RECURSOS NATURALS I ELS RESIDUS
  • Cmc
  • CMC
  • cmc
  • CMC
  • cmc
  • CMC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS