cmc primer batxi

Páginas: 11 (2676 palabras) Publicado: 8 de enero de 2015
1r Batxillerat. Ciències per al món contemporani. Tema 1

Revolució científica

1. Quina és la característica més important d'una revolució científica i per què es parla de "revolució copernicana"?

La característima més important d’una revolució científica és el canvi radical en el pensament.
Es parla de “revolució copernicana” ja que Copèrnic va ser el que va proposar passar d’un modelgeocèntric a un model heliocèntric, que suposava un canvi radical en el pensament ja que passaven de creure que la terra estava situada en el centre de l’Univers a que el centre de l’Univers fos el Sol.

2. Quines altres revolucions científiques podries esmentar?

-Revolució darwiniana (origen de les espècies)
-Revolució relativista (teoría de la relativitat d’Einstein)
-Revolucióindeterminista (principi d’incertesa)

3. El treball de quins científics acaba consolidant la teoria heliocèntrica?

Aquesta teoria la proposa Copèrnic explicant el moviment de retrogradiació dels planetes.

Més tard, Galileu observa el cel amb un telescopi i descobreix les fases de Venus, les taques del Sol i els satèl.lits de Júpiter.

Brahe observa les posicions dels planetes, les distànciesdels cometes i finalment les supernoves quevan recolzar el model heliocèntric encara que aquest cientific no defensava aquesta teoria.

Kepler elavora les lleis dels moviments planetaris amb el concepte d’òrbites el.líptiques.

I finalment, Newton proposa la llei de la gravetat, on demostra que les lleis físiques del cel són les mateixes que les de la Terra

4. En quina època artística icultural s'emmarca el treball de tots aquests científics? Hi veus alguna relació entre un fet i l'altre?

El treball de tots aquets científics s’emmarca en l’època artística i cultural coneguda com Renaixement.
En aquesta època l’esglèsia tenia molta importància, fet que es pot veure en el moment en el que inclouen el llibre de Copèrnic en la colecció de llibres prohibits.

5. Quin paper van tenirles societats científiques, com ara la Royal Society, en la revolució científica dels segles XVI-XVIII?

El paper que tenien aquestes societats en la revolució científica dels segles XVI-XVII va ser que els va permetre reunir-se, exposar els resultats de les seves investigacions , confrontar-los amb els dels altres científics o especialistes i difondre els seus treballs a través depublicacions.

6. Per què Ptolomeu va haver d'incloure els cercles anomenats epicicles en el seu model geocèntric?
Va incloure els epiciles per tal que el model s’ajustés a les observacions dels moviments dels planetes i les estrelles.

7. Creus que el model de Copèrnic, amb les òrbites circulars, era molt més precís que el de Ptolomeu a l'hora de predir les posicions dels planetes?

No, ja queatemàticament el model de Ptolomeu estava molt més elavorat que el de Copèrnic i per tnt era més precís.

8. L'editor del llibre de Copèrnic, de nom Osiander, va afegir un prefaci explicant que el model heliocèntric proposat en el llibre no pretenia ser una descripció de com era veritablement l'Univers, sinó simplement una eina matemàtica per simplificar els càlculs relacionats amb els moviments delsplanetes. Per què creus que va incloure aquest prefaci?
Crec que va incloure aquest prefaci ja que tenia por de la inquisició, per aixó s’inclou dient que l’Esglesia era la única que deia la veritat i que el que deien els astrònoms o cientifics només pretenien salvar els fenòmens.

9. Quina és la importància del descobriment que va fer Tycho Brahe d'una supernova?

La importància que té ésque va recolzar el model heliocèntric ja que l’explosió d’una supernova desprén materials de tot tipus en totes les direccions de l'espai . Aquests materials , amb el temps , formaran part de nebuloses planetàries que envolten a altres estrelles i aquestes nebuloses s’aniran compactant formant sistemes planetaris i en aquests planetes pot sorgir la vida.


10. A partir del treball de Kepler,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo cmc primer trimestre
  • Reumen De Cmc Primer Trimestre
  • Resum Cmc Primer Tema 1R Bat
  • Cmc
  • CMC
  • CMC
  • cmc
  • cmc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS