CMC

Páginas: 2 (315 palabras) Publicado: 12 de septiembre de 2015
CMC: Antibiòtics

1. Què és un antibiòtic?
2. Què vol dir que un antibiòtic és d’ampli  espectre?
3. Quines malalties es tracten amb antibiòtics?
4. Tots els antibiòtics actuen de la mateixaforma?
5. Que vol dir el terme resistència a un antibiòtic?

1. Els antibiòtics són medicaments potents que combaten les infeccions bacterianes. El seu ús correcte pot salvar vides. Actuen matantels bacteris o impedint que es reprodueixin. Després de prendre els antibiòtics, les defenses naturals del cos són suficients.

2. Els antibiòtics d’ampli espectre són els medicaments percontrolar infeccions de tots els sectors, produïts per microorganismes multi resistents.

3. Les malalties bacterianes (fongs, bacteris i certs paràsit)

4. No, depèn de per quin motiu han causat lamalaltia, si per fongs, per bacteris o algun paràsit. Actuaran de diferent manera depenent del grau d’infecció. Pot actuar de diferents formes com:

Alteracions en la permeabilitat de lamembrana cel·lular.
Inhibició del metabolisme bacterià.
Inhibició de la síntesis de la paret cel·lular.
Inhibició de la síntesis de proteïnes.
Inhibició de la activitat o síntesis del àcid nucleic.5. El terme resistència es quan fem un ús abusiu dels antibiòtics i aleshores els bacteris es fan immunes a les accions del antibiòtic.


LA GRAN PREGUNTA

En aquesta imatge podem veure unacaixa d’antibiòtics on ens indica que, inclosos aquests, si fem un mal us d'ells, poden deixar de curar. El problema de la societat es que per qualsevol malestar o malaltia, agafen corrent i senserecepta medica prenen antibiòtics. Aquest es un us inadequat, en canvi si fem un us adequat, els antibiòtics, fan que la malaltia desaparegui però si abusem del seu us, el cos s'acaba fent a ellsi a l'hora de curar una malaltia no sorgeixen efecte perquè el cos ja s'ha fet immune. Llavors en aquesta fotografia crec que pretenen conscienciar-nos de no fer un mal us dels antibiòtics.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CMC
  • CMC
  • cmc
  • cmc
  • CMC
  • cmc
  • CMC
  • Cmc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS