CMC

Páginas: 5 (1045 palabras) Publicado: 4 de octubre de 2015

Ciències per el mon contemporani

CLONACIO

Clonatge, que es?
Aquí tenim com el defineixen diferents diccionaris la paraula clonatge:
Clonatge del genoma complet d'un organisme generalment a partir de fragments genètics aleatoris.
Procés d'integració d'un segment de DNA en un altre DNA de replicació autònoma, pertanyent a un altre organisme.
Obtenir un conjunt d'organismes o de cèl·lulesidèntics a partir d'un únic progenitor.
Però la pregunta es, com es fa:
Els humans duim clonant plantes durant molts de temps, cada vegada que plantam un esqueix d'una planta e feim un clon de la mare.
Les cèl·lules, moltes vegades el que fan es clons de si mateixa per reproduir-se constantment a partir del seu ADN.
Els animals nomes s'han pogut clonar mitjançant laboratoris que han investigat aquestapractica, aixi fan una copia exacta de un animal.

Vida mitjana de l'ADN:
Amb aquesta recerca he comprovat si es possible la pel·lícula Parc Juràssic i segons una estudis d'uns australians han comprovat que el temps de descomposició mitjana del enllaços d'ADN es de 521 anys.
Però, s'ha trobat una nova tècnica que els ajuda a extreure ADN mes antic, si ha estat en unes condicions ideals, aixo voldir que si estava en condicions ideals podria tenir una cadena completa però si no ho estava podria tenir nomes la meitat. La tècnica consisteix en cremar-ho tot en un ambient sense oxigen el que provoca que tot es divideixi però que no es destrossi, permetent aixi analitzar les mostres.



Com es pot clonar un esser viu:
Un clon és una unitat genèticament igual a la unitat predecessora , de laqual està clonat . La unitat pot ser molecular , clonant un gen , un grup de gens , l'ADN complet , una cèl·lula, un teixit , un òrgan o un individu complet . Els clons es produeixen de forma natural per divisió asexual . La clonació planteja una sèrie de problemes que estan encara per resoldre .

clonació molecular

La clonació de molècules pot realitzar-se per dos processos , la clonacióacel·lular o la clonació cel·lular.

Clonació acel·lular: es coneix també com a mecanisme d'amplificació d'ADN o ARN (PCR). Aquesta clonació pot tenir dos objectius, obtenir gran quantitat d'ADN per a diferents fins, o determinar la seqüència d'una porció petita d'ADN en una dissolució. La seva aplicació és molt variada. S'usa per a detecció de seqüències d'ADN, per a la seqüenciació d'ADN, per rastreig demutacions, diagnòstic de malalties (parentals o no), per a estudis evolutius, detecció de cèl·lules tumorals, amplificació d'ADN per clonació cel·lular, etc.

Clonació cel·lular: aquest mecanisme utilitza cèl·lules per clonar fragments d'ADN, no és una clonació de cèl·lules. Per a això, prèviament s'ha hagut de amplificar (és a dir, aconseguir moltes còpies clonades) l'ADN que es vol clonar.Després, inserir l'ADN en vehicles, anomenats vectors, que el transporten i introdueixen en les cèl·lules. El nom que reben aquestes cèl·lules és amfitrions, i són les cèl·lules que cal cultivar, és a dir, aconseguir multiplicar-en un mitjà de cultiu.

Les cèl·lules, quan es multipliquen , dupliquen l'ADN propi i el fragment que es vol clonar . D'aquesta manera s'obté un elevat nombre de cèl·lules quecontenen l'ADN que volem clonar , anomenat recombinant .

L'objectiu d'aquest tipus de clonació pot ser la amplificació de l'ADN clonat amb la finalitat d'estudiar la seva seqüència , la seva estructura , per a estudis filogenètics o per identificació de mutacions . També s'utilitza aquest mètode per estudiar el mecanisme de regulació dels gens , la seva transcripció i la traducció. Una altraaplicació està en l'obtenció de la proteïna que codifica la seqüència d'ADN clonat , ja sigui per analitzar l'estructura de la proteïna , per alterar- o comercialitzar en funció de les seves propietats. Aquesta és la tècnica utilitzada per a l'obtenció d'insulina .

S'ha clonat l'ésser humà?
No, esta totalment prohibit i no es pot fer.

El primer mico obtingut per un mètode de clonació que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CMC
  • CMC
  • cmc
  • cmc
  • CMC
  • cmc
  • CMC
  • Cmc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS