Coca-Cola, l'espurna de la vida?

Páginas: 60 (14860 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014






1. INTRODUCCIÓ
El meu Treball de Recerca es titula "Coca-Cola. L'espurna de la vida?". Fa referència a un famós anunci de la beguda que s'anomena "La chispa de la vida". Amb aquest títol pretenc plantejar la qüestió de si la Coca-Cola és tan màgica com pretén ser.
Podem estar d'acord, fins i tot abans de recercar cap informació, que la Coca-Cola és una marca coneguda mundialment,milions de persones en beuen cada dia, i jo en soc una d'elles. Però quan ens portem una Coca-Cola a la boca, que és el que estem bevem? Aquesta pregunta és molt comú, ja que el sabor de la Coca-Cola no el podem relacionar amb un altre producte concret, com per exemple el cas de la Fanta de llimona, que relacionaríem el seu sabor amb el del propi suc de llimona. Abans de realitzar aquest treballper mi la resposta era desconeguda, i amb l'objectiu d'aconseguir-ne una vaig decidir fer el Treball de Recerca sobre la beguda més famosa del món. Per tant, un dels temes en que pretenc que es centri el treball és en la composició de la Coca-Cola.
Un altre tema que sempre m'ha intrigat, són les llegendes que envolten al producte. Per exemple la llegenda de que la Coca-Cola es va crearaccidentalment per un farmacèutic, o que la seva fórmula es troba guardada sota clau en un banc d'Atlanta, i només dos executius en coneixen la recepta. Doncs, un punt del meu treball anirà enfocat a conèixer la historia del refresc i trencar o confirmar aquests mites. Davant la gran quantitat d’informació contradictòria de les pàgines web i de llibres massa subjectius, he utilitzat la font més fiable quetenia a l’abast: el llibre de William Reymond, titulat “Coca-Cola, la investigació prohibida”. El llibre està basat en la investigació que ha dut a terme l’autor al llarg de la seva vida i m’ha semblat el més apropiat perquè l’autor, consumidor habitual de la beguda, es mostra molt bjectiu davant els fets positius i negatius.
Des de ben petita he sentit que no hauria de prendre Coca-Cola, que ésdolenta per la salut i que a més a més porta cafeïna, que segons el que havia escoltat era molt nociva. La gent sovint afirma que la Coca-Cola afecta de manera negativa a la salut, però no recolzen aquestes afirmacions amb arguments amb un rerefons científics. En aquest treball vull esbrinar, de manera objectiva, quines són les verdaderes conseqüències que comporta el consum del refresc en el nostrecos.
Per acabar, també parlaré de la Coca-Cola i la publicitat. De les tècniques que ha utilitzat The Coca-Cola Company per a que el seu producte sigui consumida de manera habitual a la gran majoria dels països del món.
És a dir els meus objectius bàsics són:
Saber la composició de la Coca-Cola.
Conèixer com es va crear el refresc, és a dir, la seva història.
Saber si les llegendes mésfamoses sobre la beguda són veritat.
Saber els efectes que té sobre el nostres cos, i esbrinar si aquests poden afectar a la nostre salut.
Conèixer com la Coca-Cola ha arribat a ser un producte tan conegut.








2. QUÈ ÉS LA COCA-COLA?
La Coca-Cola va ser inventada per el farmacèutic John Pemberton i comercialitzada l'any 1886. Avui en dia es ven a gairebé del món, a més de 200 països,és la segona paraula més coneguda de la terra i segons els estudis realitzats al 2011 s'ha convertit en la marca més rentable del món.
La Coca-Cola, com ho indica el seu nom, és una beguda de Cola produïda per The Coca-Cola Company. Quan apliquem el terme "beguda de cola" ens estem referint a begudes carbonatades dolces, actualment podem aplicar aquest terme a qualsevol refresc gasós.
L'aiguacarbonatada es una mescla d'aigua i diòxid de carboni, és a dir conté àcid carbònic (H2CO3), que al ser inestable, quan es despressuritza, en el cas dels refrescos seria quan els obrim, l'àcid carbònic es descompon fàcilment en aigua i diòxid de carboni. El diòxid de carboni és doncs el gas que ens trobem.
2.1. ORIGEN
La ciutat d’Atlanta és el bressol de múltiples empreses i la ciutat...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciclo de vida coco-cola
  • Ciclo de vida de la coca-cola
  • Ciclo de Vida Coca Cola
  • Que contiene la coca cola y usos en la vida.
  • ciclo de vida de la coca-cola y colgate
  • ciclo de vida de coca cola
  • ciclo de vida de la coca cola
  • Coca cola, ciclo de vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS