Coche electricp

Páginas: 7 (1647 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013
Cotxes elèctrics
Introducció al concepte
Un vehicle elèctric és un vehicle de combustible alternatiu impulsat per un o més motors elèctrics. La tracció pot ser proporcionada per rodes o hèlixs impulsades per motors rotatius, o en altres casos utilitzar un altre tipus de motors no rotatius, com els motors lineals, els motors inercials, o aplicacions del magnetisme com a font de propulsió, com ésel cas dels trens de levitació magnètica. A diferència d'un vehicle amb un motor de combustió interna que està dissenyat específicament per funcionar cremant combustible, un vehicle elèctric obté la tracció dels motors elèctrics.

Les fonts d'energia les hi ha de quatre classes:
-Les fonts gratuïtes d'energia (energia renovable) són aquelles en les quals la força de conversió d'energia provéde l'entorn. Aquesta font inclou l'energia solar, eòlica, hidràulica, geotèrmica, mareomotriu, gradient tèrmic i energia blava, generalment no contaminen.
-Les fonts d'energia renovable contaminant són aquelles que alliberen agents tòxics durant el procés d'obtenció d'energia, però són agents que havien estat absorbits de l'entorn per les plantes i animals dels quals s'obté l'energia, per la qualcosa al final no s'han afegit substàncies tòxiques a l'entorn. Exemples d'aquesta font són l'oli vegetal, el metà de la composta, la femta dels animals, la llenya o el carbó de fusta.
-Les fonts d'energia atòmica es basen en el principi de convertir matèria en energia, provinent de la transformació del nucli atòmic; mitjançant la fissió o la fusió atòmiques. Poden produir-se residus perillosos,i enormes quantitats d'energia, per la qual cosa es requereix d'un major coneixement científic per al seu maneig apropiat.
-Les fonts d'energia fòssil de combustió, extretes de jaciments naturals finits acumulats durant llarg temps, és una forma d'energia química, producte de milions d'anys de la vida terrestre, com són el petroli, el gas natural i el carbó mineral, fins ara l'energia s'haobtingut per piròlisis.



Història
El cotxe elèctric va ser un dels primers automòbils que es van desenvolupar, fins al punt que van existir des de grandària microscopica fins a l'actualitat que són de 100 metresi més anteriors al motor de quatre temps sobre el qual diésel i Benz van basar l'automòbil actual. Entre 1832 i 1839, un home de negocis, va inventar el primer vehicle elèctric puro. Elprofessor Sibrandus Stratingh de Groninga, als Països Baixos, va dissenyar i va construir amb l'ajuda del seu assistent Christopher Becker vehicles elèctrics a escala reduïda en 1835.En l'Exposició Mundial de 1867 a París, l'inventor austríac Franz Kravogl va mostrar un cicle de dues rodes amb motor elèctric. França i Gran Bretanya van ser les primeres nacions que van recolzar el desenvolupamentgeneralitzat de vehicles elèctrics. Just abans de 1900, els automòbils elèctrics van realitzar registres de velocitat i distància notables, entre els quals destaquen la ruptura de la barrera dels 100 km/h. A causa de les limitacions tecnològiques, la velocitat màxima d'aquests primers vehicles elèctrics es limitava a uns 32 km/h, per això van ser venuts com a cotxe per a la classe alta i ambfreqüència es comercialitzen com a vehicles adequats per a les dones a causa de la conducció neta, tranquil•la i de fàcil maneig, especialment al no requerir l'arrencada manual amb manovella que si necessitaven els automòbils de gasolina de l'època.A Espanya els primers intents es remunten a la figura d'Emilio de la Quadra. No obstant, la falta de tecnologia i recursos materials i econòmics va provocar querebutgés tots els projectes i dediqués una dotzena d'automòbils amb motor d'explosió. La introducció de l'arrencada elèctrica del Cadillac en 1913 va simplificar la tasca d'arrencar el motor de combustió interna, que abans d'aquesta millora resultava difícil i de vegades perillós. Aquesta innovació, juntament amb el sistema de producció en cadenes de muntatge de forma massiva i relativament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Coche
  • Coche
  • coches
  • coches
  • cocho
  • coches
  • cocha
  • Coches

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS