codigos eticos

Páginas: 3 (613 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2014

VALORS ÉTICS
Els valors ètics poden ser molts, molt variats i amb diferents percepcions, però, l' ésser humà té quatre valors ètics fonamentals, que podria dir-se, són el fonament de l'educacióde les persones entre elles mateixes; aquests valors els tenim molt arrelats dins la nostra consciència i actuar. Quan es parla d'una cosa fonamental es parla d'una cosa sense la qual cosa no podriaseguir, així d'importants són aquests valors. N'hi ha molts, com: la justícia, la responsabilitat, el respecte, la solidaritat, la lleieltat, la honestedat, la eficiécia, la tolerància, la sinceritat,la humiltat, la autenticitat, la creativitat, la amistat, la pau, la llibertat.
Pero n'hi ha cuatra que sel's considera els mes importants. Aquests quatre valors i la seva aplicació és fonamentalper a la sana convivència de l'ésser humà en societat:
LLIBERTAT : Es defineix com la qualitat de qualsevol ésser humà a triar el seu destí, a decidir per si mateix sobre els seus propis actes, és adir, ets lliure quan ningú més decideix per tu.
JUSTICIA: Aquest valor ètic és la qualitat de donar a cadascú el que per dret li correspon, sigui bo o dolent. La justícia és cega, això vol dir queno mira a qui es jutja, d'aquesta manera no hi haurà parcialitat al moment de donar el seu merescut a una persona.
RESPONSABILITAT:La responsabilitat és la facultat humana d'assumir les conseqüènciesdels teus propis actes, és complir amb les obligacions, encara que aquests no siguin del tot còmodes.
VERITAT: La paraula veritat s'utilitza molt per referir-se a una persona honesta, sincera i debona fe, una persona en la que pots confiar. La veritat és el que defineix la realitat de la falsedat, cosa veritable és una cosa que pots comprovar.

Segons el meu criteri, els valors ètics sónun tipus de qualitats, que si es realitzen de fotma correcta,la seva finalitat comporta viure en una societat més humanitzada i més agradable per a tots.


Els valors són una guia per al nostre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Código de ética
  • Código de ética
  • Codigo de etica
  • Codigo etica
  • Codigo De Etica
  • Codigo De Etica
  • codigo etico
  • codigos de etica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS