codis

Páginas: 3 (558 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2015
Introducció
Aquest conegut sistema d'identificació va ser patentat l'any 1949 per Norman Woodland, un jove professor del Philadelpia Institute of Technology, tot i que la seva generalització talcom el coneixem, no va arribar fins al 1977. La idea està inspirada en el codi Morse, però en aquest cas el senyal que conté la informació és lluminós en comptes d'acústic.
Què són?
Són codis de barresblanques i negres que unides als escàners per llegir-los permeten fer les tasques monòtones més automatitzades per exemple el control del estoc d’un magatzem, els llibres d’una biblioteca, els preusdels productes del supermercat, etc.
Tipus
Es divideixen en dos gran grups:
els codis de barres lineals:



- EAN: té 13 números i esta dividit en 4 parts. Serveix pernumerar els llibres i altres productes
-CODE 128: s’utilitza per la logística i la paqueteria, i pot tenir caràcters numèrics i alfanumèrics.
-CODE 39: es capaç de representarlletres majúscules, números i caràcters especials. S’utilitza en aplicacions militars i governamentals.
-CODE 93: és alfanumèric i de longitud variable. Es busca poder aconseguir una majordensitat de dades i principalment s’utilitza per el servei postal.
-CODABAR:és un codi lineal que va ser dissenyat per poder ser llegit sense cap problema i contenir més informació en lamateixa mida d’etiqueta.

codis de barres bidimensionals:




-PDF 417: és de longitud variable i té una gran capacitat per emmagatzemar dades. Consisteixen un patró de marques i al ser un arxiu portàtil de dades té una capacitat de fins a 1800 caràcters. S’utilitza en: indústria, companyies de segurs, institucions governamentals, caixes, transport demercaderies, etc.
-DATA MATRIX: cada símbol té regions de dades i pot codificar fins a 2335 caràcters en una superfície molt petita. S’utilitza en control i prevenció de productes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Que es un codise
  • codise
  • Codises Mayas
  • codis
  • codises de cholula
  • Compost And Digestate: Sustainability, Benefits, Impacts For The Environment And For Plant Production...

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS