Cognitivismo

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2014
Memòria: és la capacitat que permet l’evocació del passat , és una complexa arquitectura de funcions . Conjunt de mecanismes pels quals un aprenentatge es fa disponible durant un cert temps. Si nopoguéssim guardar el que anem aprenent, mai no tindríem cap experiència prèvia
Imaginació: Imaginar és pensar més enllà de la realitat donada. La imaginació mescla els materials de la percepció, ipredisposa per al pensament abstracte. Gracies a la imaginació podem crear mons que mai no podran ser percebuts, que nomes es possible des de la ment Si l’acte de memòria és el record, l’acte de de laimaginació és la imatge.
Intel·ligència La intel·ligència és l’aptitud que permet respondre correctament a una situació donada. És la capacitat més específicament humana ja que, tot i no ser unapropietat exclusiva de l’esser humà, es a la nostra en espècie on ha adquirit una forma més complexa.
Aprenentatge la aprenentatge és un procés que facilita l’adaptació a les circumstancies canviants de lavida.
Gagné deia: “ l’aprenentatge consisteix en un canvi de la disposició o capacitat humana, amb caràcter de relativa permanència i que no és atribuïble simplement al procés de desenvolupament”.Aprenentatge per descobriment de Bruner:
Els materials pensats per Bruner són els que poden entrenar per les operacions lògiques bàsiques, de descobriment, així es reorganitza el conscient perpoder veure ‘més enllà’, per tant, la instrucció i l’ensenyament es basen en:
Una estructura visible i clara per l’alumne, promoure la transferència i contrast, anar del concret a l’abstracte,experiència, revisions periòdiques del ja après.
Captar l’atenció, analitzar i presentar l’estructura correctament, que l’alumne digui el que és rellevant per la solució, seqüència efectiva i reforçdel resultat
Aquesta teoria parteix de què els nens han de construir els seus coneixements a partir del descobriment dels continguts. S'orienta a l'alumne a fer-se responsable del seu propi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cognitivismo
  • Cognitivismo
  • Cognitivismo
  • Cognitivismo
  • cognitivismo
  • cognitivismo
  • El COGNITIVISMO
  • COGNITIVISMO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS