Coherència

Páginas: 3 (625 palabras) Publicado: 22 de enero de 2015



Índex

1. Definició 2
2. Construcció i interpretació d’un text 2
3. Macroestructura 2
4. Superestructura 2
5. Seqüencies prototípiques 3
6. Progressió temàtica 3



1. DefinicióLa coherència és la propietat textual que fa referència al significat del text, el qual té a veure amb la tria del tema del text i la secció de la informació (macroestructura), l’organització de lainformació a través d’un esquema convencional (superestructura) i el desenvolupament del tema (progressió temàtica).

2. Construcció i interpretació d’un text

En la construcció i interpretaciód´un text intervenen els següents factors:
-El significant textual és un significant que els parlants decideixen i creen fent servir les paraules, les quals tenen un significat potencial que noméss´activa en l´ús real del llenguatge.
-La comprensió i la interpretació dels textos es verifica en la possibilitat de transformar i reduir el contingut d´un text (versió, resum, paràfrasi)
-Elprocessament de la informació és la manera com arxivem les informacions en la memòria, a través d´estratègies de selecció i compressió.

3. Macroestructura

Es una estructura global del contingut del text ,que facilita la comprensió de textos i que en guia la construcció com a unitat del significat. S’obté a partir d’operacions de reducció de la informació per supressió o integració. En aquest camps’obtenen regles de coherència en què es basa la construcció del significat són quatre: la repetició d’algunes informacions, la progressió del text a partir de les informacions noves, la no-documentació ila reducció entre les informacions.

4. Superestructura

La superestructura és una organització formal i de contingut que adopten típicament uns grups de textos determinats. Els gèneres textualsde la superestructura son models basats en característiques formals i estructurals determinades i socialment reconegudes. Els tipus de text son models textuals basats en criteris generals, com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La coherencia
  • coherencia
  • La coherencia
  • Coherentistas
  • la coherencia
  • Coherencia
  • Coherencia
  • Coherencia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS