col·lageno

Páginas: 2 (302 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2013
El col·lagen és una molècula proteica que forma fibres, les fibres col·làgenes, estant presents en quantitat variable en tots els tipus de teixit conjuntiu. Les fibres decol·lagen són unes estructures que proporcionen resistència a la tensió i flexibilitat. Són acidòfiles. Estan formades per fibril·les. El punt de ruptura de les fibrescol·làgenes dels tendons humans s'arriba amb una força de diversos centenars de quilograms per centímetre quadrat. Quan el col·lagen es desnaturalitza per ebullició, es converteix en unasubstància coneguda com a gelatina.
Estructura:
El col·lagen està format per una proteïna precursora anomenada tropocol·lagen que amida al voltant de 300 nanòmetres dellargària i 1,4 nm de diàmetre. El tropocol·lagen està format per tres cadenes polipeptídiques anomenades cadenes alfa, cadascuna d'un pes molecular de al voltant de100.000 daltons. Aquestes cadenes tenen una característica configuració helicoïdal levogira que s'ha anomenat precisament amb el seu nom hèlix de col·lagen. Les tres cadenes s'enrotllen ies fixen mitjançant enllaços transversals per formar una triple hèlix dextrògira amb una distància entre les voltes de 8,6 nanòmetres
Funció:
La seva funció és actuar comuna  goma elàstica que després de qualsevol canvi o pressió o tracció, torni a recuperar la seva posició original. Igual que les molles, la nostra pell torna a la seva posicióinicial després  d’una tracció o pressió gràcies al col·lagen. Amb els anys als disminuir gradualment les nostres molles la pell va perdent aquesta capacitat i poc a poc igualque les molles velles o les gomes velles perd la seva elasticitat. Aquesta és la causa principal per la que la nostra pell perd la finor i afavoreix l’aparició d’arrugues.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS