Colera

Páginas: 2 (414 palabras) Publicado: 11 de febrero de 2015
Còlera

Què és? El cólera es una enfermedad infecciosa aguda, provocada por la bacteria 'Vibrio Cholerae'. Se caracteriza por desarrollar de forma muy brusca una diarrea muy importante y vómitosocasionales.

El colera és una enfermetat de tipus emergent.


Num de persones..
-No se sap un numero de persones exacte pero si que sabem que cada any es produeixen entre 3 milions i 5 milionsde casos de còlera i entre 100 000 i 120 000 defuncions. Es van registrar sis pandèmies que varen matar milions de persones a tot Europa, Àfrica i les Amèriques.

Existeixen vacun..
-Sí, el metgecatalà Jaume Ferran i Clua va desenvolupar una vacuna L'ús de la vacuna parenteral, mai ha estat recomanat per l'OMS a causa de la seva baixa eficàcia protectora i l'alta incidència de reaccionsadverses greus. Existeix una vacuna oral (OCV) actualment disponible al mercat i és convenient per als viatgers. Aquesta vacuna es va demostrar segura i efectiva i està disponible per als individus apartir dels dos anys. S'administra en dues dosis amb 10-15 dies de diferència i en 150 ml d'aigua.

Hi ha hagut..
-A finals del segle XIX es van registrar sis pandèmies que varen matar milions depersones a tot Europa, Àfrica i les Amèriques. La setena pandèmia, que encara està en curs, va començar el 1961 al sud d'Àsia, va arribar a Àfrica en 1971 i a Amèrica el 1991.
1816-1826 -Primera pandèmiade còlera: es va inciar a Bengala, més tard es va estendre per l' India. Déspres va arribar el brot de còlera es va estendre a Xina, Indonèsia
1829-1851 -Segona pandèmia de còlera: va arribar aRússia, Hongria, Alemanya, Londres, París. Tambe va arribar la epidemia per Quebec, Ontàrio, Nova York i Egipte
1849 - Segon brot important a París, Londres, Anglaterra i Estats Units
1852-1860 -Tercerapandèmia de còlera, va afectar principalment a Rússia es va difondre a l'est d'Indonèsia i més tard va envair Xina i el Japó. L'Argentina va ser infectada el 1858 i Corea el 1859.
1854 - Brot de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • colera
  • la colera
  • colera
  • colera
  • colera
  • El Cólera
  • Colera
  • El colera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS