Coltan

Páginas: 4 (832 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
El Coltan és un mineral estratègic format per la mescla de dos minerals associats: la columbita [(Fe, Mn)Nb2O6], i la tantalita, [(Fe, Mn)Ta2O6], en qualsevol proporció; el nom, recull de maneraabreujada la combinació dels dos noms.
És de color metàl·lic apagat i d'ell s'extreu el metall tàntal, que presenta una gran resistència a la calor així com determinades propietats elèctriques.
Aquestsòxids constitueixen una solució sòlida d'ambdós minerals. Son escassos a la natura i un clar exemple de com l'avenç tecnològic contribueix a que minerals considerats curiositats mineralògiquesesdevinguin crucials degut a les noves aplicacions.
El coltan es fonamental per al desenvolupament de noves tecnologies: telefonia mòbil, fabricació d'ordinadors, videojocs, armes intel·ligents, medicina(implants), industria aeroespacial, industria magnètica, etc. Això es degut a les seves propietats: caràcter ultra refractari (capaç de suportar temperatures molt elevades); ser capacitor (emmagatzemacarrega elèctrica temporal i l'allibera quan es necessita); alta resistència a la corrosió i a l'alteració que el fan idoni com a material privilegiat per al seu us extraterrestre a l'Estació EspacialInternacional.
Els principals jaciments de coltan es troben a la República Democràtica del Congo, que acumula el 80% de les reserves mundials, seguida d'Austràlia amb un 10% i Tailàndia i Brasil ambun 5% cadascun. La major part de les explotacions es fa a dipòsits al·luvials de manera molt primitiva amb eines de fusta. És per aquesta manera tan senzilla d'extreure el coltan que s'han utilitzatnens per explotar els jaciments del Congo on fan treballar als menors en condicions infrahumanes; es diu que per cada quilo de coltan han mort entre dos i tres nens.
El quilo de coltan es pagava alminer a 4 o 5 dòlars (3 euros) els anys 2000 i 2001. Avui dia es paga als miners 2 dòlars (aproximadament 1.5€), en canvi el preu al mercat internacional és d'entre 400 i 600 dòlars el quilo. Això...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COLTAN
  • Coltan
  • Coltán
  • COLTAN
  • Coltan
  • El coltan
  • Coltan
  • Coltan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS