Com Fer Un Treball

Páginas: 11 (2709 palabras) Publicado: 25 de abril de 2012
COM FER UN TREBALL

ÍNDEX

- El treball monogràfic v Elaboració del guió. v Recopilació d’ informació. v D’ es pot treure informació? on v Com tractar la informació recollida? v Redacció del treball. v Presentació del treball. - L’ exposició oral v Estructura de l’ exposició. v Preparació de l’ exposició. v L’ exposició. - El treball científic v Recerca d’ informació. v Esquema del treball.v Exposició de l’ esquema. v Elaboració del treball. - Tècniques de treball v La lectura. v Les idees principals. v El subratllat. v La definició. v El resum. v L’ esquema. v Els recursos gràfics.

pàg. 2

pàg.8

pàg.10

pàg. 13

2

EL TREBALL MONOGRÀFIC
El treball monogràfic és un estudi sobre un tema específic, tracta d’ sol un tema i té en compte diferents aspectes o punts devista.

Els passos que cal seguir per elaborar un treball són: Preparar un guió previ. Recopilar la informació necessària. Distribuir el material en un guió final o esquema. Redactar el treball.

-

3

Elaboració del guió
El guió és l’ estructura que vols donar al teu treball i consisteix en una organització lògica del discurs en apartats i subapartats. L’ elaboració d’ guió és fonamental jaque, d’ banda, t’ un una assegures que tractes de tots els aspectes del tema i, de l’ altra, aconsegueixes ordenar de manera coherent la informació que trobes.

Anota tots els aspectes que se t’ acudeixin i que estiguin relacionats amb el tema que has escollit. Consulta algun document que et doni una visió global del tema i valora si et deixes algun aspecte o punt important. Agrupa temàticamentels aspectes que has decidit de treballar. Divideix el tema en dos o tres apartats generals.

Ordena de forma lògica els apartats (començant pel més general, seguint una seqüència del tipus causes-conseqüències...)
4

Recopilació d’ informació
Un cop escollit el tema i elaborat el guió, l’ operació més important que has de fer és recollir informació. Per estalviar temps, convé que, abansde començar a buscar informació, pensis quins aspectes del tema t’ agradaria ampliar, després, fes-te un esquema. Això t’ ajudarà a localitzar els llibres o documents per trobar-hi les dades que necessites.

D’ es pot treure la informació? on
Abans de redactar el treball monogràfic hauràs de consultar diferents llibres, cd-rom, revistes, pàgines web..., per tal de documentar-te sobre un tema. D’aquestes eines de treball en direm documents o fonts d’ informació. Per saber quins tipus de fonts d’ informació i els diferents suports en què els podem trobar, consulta el document “ fonts d’ Les informació”editat per la biblioteca.

5

Com tractar la informació recollida ?
La informació que trobis és un material que has de treballar i preparar, ja que formarà part del treball que estàsfent o del tema que estàs ampliant. - Contrasta la informació que aporten diferents documents sobre un mateix tema. - Tria els documents segons la visió que et convingui desenvolupar en el treball. o que vulguis

Amb la informació que t’ interessi més, fes una fitxa i classifica-la amb les del mateix tema. La fitxa pot seguir aquest model:

Tema buscat. Autor i títol del document consultat.Resum de les dades que t’ interessen. Pàgines on es troba la informació.

- Per elaborar aquestes fitxes pots utilitzar l’ ordinador i fer-les amb una base de dades o bé utilitzant taules amb el word. - Ordena les fitxes alfabèticament, tenint en compte el tema del qual tractem.
6

Redacció del treball
Un cop ordenada tota la informació que has recollit, hauràs d’ elaborar un índex. L’ índexés una llista que presenta d’ una manera ordenada els capítols i subapartats del treball. En el marge dret de la llista ha d’ haver-hi la pàgina on es troba cada apartat, per facilitar-ne la consulta.

El treball ha de tenir aquestes parts:

Parts

Continguts

Introducció S’ expliquen els objectius del treball i les idees bàsiques. hi Cos del treball Conclusió Redacció del treball...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ferida Como
  • Treball per fer de Quadern d'Aram
  • Instruccions per a fer el treball de la pel·lícula
  • Com fer un comentari de text
  • Protocol De Com Fer Un Llit
  • Com Fer Una Resenya
  • Com Fer Un Comentari De Text
  • Com Fer Un Assaig

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS