Com Fer Una Resenya

Páginas: 3 (663 palabras) Publicado: 14 de febrero de 2013
RECENSIÓ D’UN LLIBRE


Elaborar una recensió és comentar un llibre i realitzar-ne una critica personal.
Per a això, el primer que hem de fer és llegir el llibre. Llegir un llibre, de pensament,d'estudi, monografia, tractat o manual, no és el mateix que llegir-ne un altre sobre novel·la en general.


I.- Passes a seguir per fer una recensió.


a) Lectura reflexiva del llibre Llegiramb reflexió un llibre de pensament, de consulta o ampliació de conceptes, suposa anar llegint de forma continuada amb un llapis a la mà, per subratllar aquells pensaments, idees que ens interessen,ens "criden l'atenció" o desconeixem de manera total o parcialment. Aquesta mesura de lectura intel·ligent ajuda després d'acabat el llibre, a tenir una "columna vertebral de tot el context llegit.b) Els marges. Ambdós marges del llibre tenen la suficient amplada, perquè mentre llegeixo, pugui apuntar aquells pensaments, idees o suggeriments que m'estimulen la lectura. També puc anotar elscriteris amb els que no estic d'acord amb l'autor o la trama del mateix.


c) Notes: Ningú no m'impedeix, que anoti en un foli, notes positives i negatives, idees suggerides i crítiques parcialsals capítols que vaig acabant. No ho deixis pel final, creient que ho recordaràs. La millor memòria és un llapis i paper.


d) Argument: Acabada la meva lectura, passaré a descriure en poqueslínies l’argument central del llibre llegit, o unes idees que resumeixin el plantejament general del mateix. No cal “enrotllar-se”, quant més senzill i clar és l'argument millor s'entén.


e)Crítica personal: S’ha de fer una critica o comentari, sobre el llegit. Si te’ns més informació del tema, per altres lectures, ho has de fer constar. Si és la primera vegada que t'enfrontes a una lecturad'aquest tipus, intenta dir que et sembla. Sempre cal ser prudent, però ens hem d'acostumar a donar la nostra opinió.



II.- Manera de presentar els treballs.


a) Tots els treballs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ferida Como
  • Com fer un comentari de text
  • Protocol De Com Fer Un Llit
  • Com Fer Un Comentari De Text
  • Com Fer Una Pràctica De Laboratori
  • Com Fer Un Assaig
  • com fer una ressenya
  • Com fer un projecte de recerca.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS