Com Parlar Bé Amb Públic

Páginas: 17 (4178 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015
Com parlar bé amb públic – Joana Rubio i Francesc Puigpelat

1. La importància de la comunicació.
En aquesta societat hi ha una paradoxa: és molt important saber parlar amb públic, tenir capacitat per comunicar ja que és una necessitat de cada dia. És una habilitat bàsica i alhora no s’ensenya. La comunicació oral està absent dels plans d’ensenyament primari i secundari i es poca ocasionalment.Aquest llibre és un manual senzill a l’abast de tot públic ampli on el que hi ha són idees, trucs i trucs. I el que s’entén per saber comunicar oralment és saber resoldre diverses situacions:
Saber fer una síntesi oral de qualsevol tema
Trobar arguments per poder defensar una idea
Conèixer tècniques bàsiques de persuasió
Saber valorar
Parlar amb precisió, brevetat
Saber pensar en claredat
Saberfer una presentació en 10 minuts ben raonada
Saber trobar solucions als problemes
Localitzar el costat positiu de les coses
Comprar vendre i negociar
Saber transmetre una imatge de seguretat.
Es pot aprendre? Parlar en públic es pot ensenyar i aprendre. Però hi ha molta gent que justifiquen el seu parlar deficient argumentant que aquesta habilitat és innata.
NO ÉS VERITAT, clar que hi ha unapredisposició innata en l’art de saber parlar en públic però hi ha una part molt important que és la tècnica, que es el que s’aprèn. I com podem veure en l’exemple de Demòstenes, hi ha tècniques molt concretes com la de posar-se dret davant del mirall per fer exercicis de declamació, i sobretot millorar la comunicació oral. I si encara hi ha persones que s’entesten a negar que no es pot aprendre ésperquè dedueixen erròniament que com a l’escola no s’ensenya és veritat que no es pot ensenyar.
Tothom, com jo li agradaria trobar algun medicament contra el nerviosisme. Per que moltes pors per parlar amb públic son aquestes. Però com no existeix cal saber sis coses que ens permetran controlar els nervis:
L’efecte melic
És normal estar nerviós
Una bona preparació
Experiència i pràctica: mésautoconfiança
Alguns trucs pràctics: si camines el nerviosisme baixa, beure aigua per la veu, respirar profundament abans, somriure, abans de començar fer una ullada a l’audiència, dominar molt bé el principi i el final, començar a poc a poc i sobretot arribar abans al lloc per establir contacte.
I si em quedo en blanc?
Per preparar un discurs has de tenir en compte les 4 preguntes següents:
Perquè? L’objectiu si el determines es pot transmetre al públic des del principi per el públic o entengui, serà més fàcil que el discurs tingui una estructura lògica, i si no tens els objectius com pots desprès veure si la conferència ha tingut èxit?
A qui? El públic és el receptor i ha d’aconseguir comunicar-s’hi i influir-hi per això és important saber per qui parles i alhora estudiar el públic,portar preparats diferents inicis de l’exposició per utilitzar un depenen de com sigui el públic o fer preguntes i demanar opinions que també es la millor manera de copsar la disposició de l’audiència.
Què? El guió ha de ser correcte i ben estructurat i això comporta planificar l’ordre i la connexió lògica dels punts que s’esposaran, ha de constar d’un seguir de parts interconectades que tambéhan de portar a l’objectiu final.
Com? Mitjans utilitzats poden ser la veu i el llenguatge corporal, recursos lingüístics o mitjans de suport i audiovisuals.
2. Com parlar bé en públic
En aquest punt ens explicar COM s’ha de fer una exposició oral, les tècniques necessàries.

-L’orador mai há de llegir, però si que ha de tenir un guió. A partir d’aquest guió l’orador improvisa sempre ambNATURALITAT (frases curtes,  paraules senzilles...) fent ús dels coneixements (ha de dominar el tema) i de la memòria (ha de tenir clares les idees principals  que vol dir).

-L’orador ha d’estar atent a la resposta del públic, ja que haurà de modificar el seu discurs segons la reacció del públic : feedback (procés comunicatiu entre emissor i receptor.)
Mirar al públic: - Obtenció d’informació
 -...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Com Parlar Bé En Públic
  • Com parlar bé en públic
  • Com parlar bé en públic
  • Qüestionari de "com parlar be en públic"
  • Ressenya de com parlar bé en públic
  • Com parlar bé en públic
  • como parla a la gente
  • L'Aproximació De La Parla Mínima Per A Les Persones Amb Tea

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS