combustibles fossils

Páginas: 3 (574 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2014
3rB
ELS COMBUSTIBLES FÒSSILS

Avui en dia el 85% de l’energia que es consumeix al món prové decombustible com el petroli, el gas natural i els carbons minerals, aquests es diuen combustible fòssils ja que es van començar a utilizar en l’era primària.
Els carbons:
En desembocadures de rius, pantans illacunes es van anar acumulant restes vegetals i al cap de molts anys l’oxigen i l’hidrogen van desapareixer d’aquests compostos i es van anar carbonitzant.

Hi ha diversos carbons com aral’antracita, l’hulla, el lignit i la torva.
Els carbons tenen moltes impureses minerals i están formats bàsicament de carboni
Fotode antracita
En la combustió completa del carboni amb l’oxigen de l’aire s’obté diòxid de carboni, áqueta reacció produeix molta calor i llum i la seva equació química és:
C+O2 CO2

El petroli:Aquest combustible fòssil es va originar a partir del plàcton i de les restes vegetals i animals que es trobaven all fons del mar que estaven barrejades amb sediments. Aquestes restes van sersotmeses a molta pressió però en canvi que els carbons, no van perdre tot l’hidrogent, creant així els hidrocarburs.
El petroli també és impur i depèn de la seva procedencia contenen més o menys sofre initrogen.

Els hidrocarburs en cremar-los també produeixen molta calor i llum, un exemple de hidrocarbur és el pentà que està format per cinc àtoms de carboni i dotze d’hidrogen i la seva eqüació és:C5 H12+ 8 O2 5 C O2+6 H2 O

El petroli brut és aquell que s’extreu directament dels jaciments i perquè pugui tenir alguna utilitat es fa la destil·lació fraccionada una operació quees fa a les refineries de petroli. La destil·lació fraccionada permet separar els diferents components del petroli gràcies a les seves diferents reaccions davant de el calor. Els materials que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • inici dependencia combustibles fòssils
  • Alternatives als combustibles fòssils
  • Fossils
  • Fossils
  • combustibles
  • LOS COMBUSTIBLES
  • Combustible
  • combustibles

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS