Comedia De l'Olla (Inacabado)

Páginas: 3 (583 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2011
TREBALL SOBRE COMÈDIA

La comèdia de l'olla de Plaute

1-Principals característiques de la comèdia llatina: fabula palliata.

2-Principals autors de comèdia -Plaute i Terenci- i la sevaproducció.

3-Breu resu, de l'obra i estructura.

4-Estudi dels personatges.

5-La tradició literària de Plaute.

6-El teatre romà: estuctura de l'edifici i principals teatres conservats a Hispània.-Qüestió 1-

Fabula palliata és la denominació que els romans donaren a un tipus de comèdia que reelaborava en llatí els temes i personatges de la Nova comèdia grega (contaminatio), elrepresentant més cèlebre de la qual havia estat Menandre.
El terme s'explica pel fet que el pallium era una petita capa que habitualment duien els actors que interpretaven aquest tipus d'obres imitantl'himation que feien servir els actors grecs. Els representants més importants d'aquest gènere van ser Plaute i Terenci.

-Qüestió 2-

Plaute va néixer cap a l'any 251 aC a Sarsina de l'antinc Úmbria imorí l'any 184 aC. Les seves dades són molt escasses i poc segures.
La trama de les seves comèdies es pot reduir a un esquema molt simple: L'acció es concentra al voltant de la disputa de diners o béd'una noia. La disputa es resol a favor d'aquell que ha fet més mèrits per merèixer-ho.
A les comèdies plautines els personatges principals pateixen un seguit d'entrebancs per aconseguir els seusobjectius. Els més usuals són els que impedeixen l'amor entre dos joves; per culpa d'un rival o pel deler de guanyar diners que té l'amo de la noia o perquè les diferent condicions socials delsenamorats impedeixen les seves noces. Sovint l'adversitat es resol gràcies al descobriment del veritable origen de la noia disputada que resulta ser una ciutadana lliure. No és estrany que sigui parentad'algun dels personatges principals de la comèdia. Queda palès llavors que la noia ha estat segrestada per malfactors o pirates i que ha viscut com una esclava. Totes aquestes situacions tòpiques...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comèdia de l’olla
  • la comèdia de l'olla
  • la democracia inacabada
  • Resumen Inacabado
  • Gaudí Inacabado
  • Comedia
  • Comedia
  • comedia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS