comentar un mapa ecònomic

Páginas: 3 (518 palabras) Publicado: 11 de enero de 2014
COMENTAR UN MAPA ECONÒMIC

El tema d’aquest mapa és sobre la indústria d’Espanya en el segle XIX, representa la Península Ibèrica.
En la llegenda podem observar les industries com: la maquinàriatèxtil, el ciment, la química, la siderúrgica, les drassanes i el material ferroviari. I mineria com: el ferro, el plom, el mercuri, el coure i el sofre per tant és un mapa descriptiu.
Per unabanda, les zones on es concentrava més la indústria era la província de Catalunya i País Basc. A Catalunya, les ciutats a destacar eren Manresa Terrassa, Granollers, Mataró i Barcelona, on la industriaque utilitzaven era la siderúrgia, el material ferroviari, les drassanes, la maquinarà tèxtil, el ciment i les fàbriques de gas, però tot i així predominava molt més el tèxtil. Mentre que el País Basc,les ciutats destacables són Bilbao i Bergara, on també hi havia zona tèxtil, però en mentor quantitat amb comparació a Catalunya, també hi havia la industria siderúrgia, drassanes i predominava laminaria de ferro.
Per altre banda, la mineria estaven per la zona del País Basc , predomina la mineria de ferro, València; predomina el Sofre, part d’Andalusia; predomina amb més quantitat el plom queel coure i un tros de la zona sud de Extremadura hi ha la mineria de mercuri.
Per últim, els transports que predominaven eren els ferrocarrils. Aquest medi de transport es caracteritzava perquègracies a ells van augmentar els intercanvis interiors i en l’exterior va augmentar el comerç internacional.
La industrialització espanyola, es va estructura principalment amb la indústria siderúrgica,per poder desenvolupar la mineria del ferro i del carbó. Van haver dos etapes, la primera etapa va ser a l’any 1826 a Andalusia, va ser un fracàs a causa a d’utilització de carbons vegetals menyscalorífics. La segona etapa es va situar el País basc, unes extenses mines de ferro on l’exportació del carbó de coc gal·lès va provocar el consolidament d’aquestes industries.
En canvi a Catalunya i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari mapa econòmic
  • como comentar un mapa
  • Guión para comentar un mapa
  • Economic
  • Economic
  • COM COMENTAR UN MAPA TEM TIC
  • Economic
  • Economic

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS